Ένωση Υπαλλήλων Π.Σ. Στερεάς: Λειτουργήστε τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 18:28 Ένωση Υπαλλήλων Π.Σ. Στερεάς: Λειτουργήστε τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών

«Ως πότε θα συνεχίζεται η υποβάθμισή της;»…

Με επιστολή τους στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, που κοινοποιείται στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρνάρα, τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ζητούν τη λειτουργία της Σχολής Αρχιπυροσβεστών, καθώς όπως αναφέρουν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Αρχιπυροσβέστης Παραγωγικής Σχολής στο Π.Σ.

Στην επιστολή τους, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Ιωάννης Μίχος και ο ΓΓ Γεώργιος Κοντογιάννης αναφέρουν επίσης ότι σε λίγο στο ΠΣ θα υπάρχουν μόνο Πυροσβέστες και Αξιωματικοί, χωρίς υπαξιωματικούς που είναι σημαντικοί στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Διαβάστε όλη την επιστολή:

«Κύριε Υπουργε, παρά το γεγονός της έκδοσης της υπ’αριθμ. 40891 οικ.109.1/08-07-2022 (ΦΕΚ Β’3533) Απόφασης Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο της εισαγωγής και φοίτησης στην Σχολή Αρχιπυροσβεστών, σύμφωνα με την οποία ο Αρχηγός του Π.Σ. εκδίδει κατ’έτος προκήρυξη διαγωνισμού κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων Αρχιπυροσβεστών Γενικών και Ειδικών καθηκόντων παραγωγικής σχολής, αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα. 

         Με το δεδομένο ότι η τελευταία προκήρυξη για λειτουργία της Σχολής αυτής μας παραπέμπει στο παρελθοντικά μακρινό 2007, η Ένωσή μας από τις 05.10.2021 με επιστολή της στον σημερινό Υφυπουργό κ.Τουρνά ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 39 του ν.4662/2020 επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τον κομβικό ρόλο των Υπαξιωματικών στην καθημερινή λειτουργία των φυλακών τόσο στο  επιχειρησιακό τους έργο όσο και στην εκτέλεση άλλων καθηκόντων όπως του ανακριτικού έργου. Η αναγκαιότητα λειτουργίας της Σχολής Αρχιπυροσβεστών καθίσταται αυτονόητη, καθώς την στιγμή αυτή δεν υπάρχει Αρχιπυροσβέστης Παραγωγικής Σχολής στο Π.Σ. ενώ η συνεχής άρνηση της πολιτείας στερεί την αναβάθμιση συναδέλφων, οι οποίοι επί πολλά χρόνια έχουν προσφέρει πολλά στο καθημερινή διαχείριση του πυροσβεστικού έργου.

       Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τις Σχολές Αξιωματικών (Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης και Ειδικού Τμήματος της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης), για τις οποίες τα τρία τελευταία χρόνια έχουν προκηρυχθεί πέντε συνολικά διαγωνισμοί. Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα προκήρυξης θέσεων Αξιωματικών λόγω των μεγάλων αναγκών κάλυψης των νέων Υπηρεσιών που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του ν.4662/2020 αλλά δεν καταλαβαίνουμε την διαρκή υποβάθμιση του θέματος για προκήρυξη Σχολής Αρχιπυροσβεστών στο Π.Σ., όταν το θεσμικό πλαίσιο εισαγωγής και φοίτησης είναι ήδη έτοιμο ενώ όπως γνωρίζετε το ενδιαφέρον των χαμηλόβαθμων είναι τεράστιο (δήλωση ενδιαφέροντος φοίτησης υπέβαλαν πάνω από 3.500 συνάδελφοι). Σε λίγο για να το εκφράσουμε απλά, στο Π.Σ. θα υπάρχει ο βαθμός του πυροσβέστη και ο βαθμός του Αξιωματικού χωρίς καμία ενδιάμεση παραγωγική βαθμίδα!

       Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών με τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που αυξάνονται ραγδαία, έχουν δείξει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης των πυροσβεστών που μάχονται στην πρώτη γραμμή, αντιμετωπίζοντας ότι προκύπτει με κάθε κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Θεωρούμε και αυτή είναι η αίσθηση όλου του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Π.Σ. ακατανόητη, την διαφορετική αντιμετώπιση των χαμηλόβαθμων συναδέλφων μας που ακόμα περιμένουν, αφού δεν έχει προκηρυχθεί νέα Σχολή Αρχιπυροσβεστών αλλά επιπλέον το Α.Π.Σ. δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει τις προθέσεις του σχετικά με την από 16.09.2022 πρόταση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για επιβράβευση  εισάγοντάς τους κατ’ αρχαιότητα μέσω της επετηρίδας τους.

        Αναμένουμε εν κατακλείδι την θετική σας ανταπόκριση στο θέμα αυτό για καθολική  εφαρμογή του άρθρου 39 του ν.4662/2020 περί της εισαγωγής και φοίτησης στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και συγκεκριμένα την λειτουργία για πρώτη φορά μετά το 2007 της Σχολής Αρχιπυροσβεστών, αίτημα που συνεχώς υποβάλλεται χωρίς δυστυχώς καμία ανταπόκριση

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση