Παραμένει σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 18:58 Παραμένει σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα

Για τη νέα επιδείνωση του καιρού…

Η επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.) διατηρεί τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε Στερεά και Φθιώτιδα, σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, η Πολιτική Προστασία μεριμνά για την εφαρμογή του εγκεκριμένου σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2», ενώ οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων και Αγροτικής Οικονομίας, έχουν το προσωπικό τους σε υψηλή ετοιμότητα.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χειμάρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

4. Παρακαλούνται ειδικότερα οι πολίτες των ορεινών περιοχών και ειδικότερα οι επισκέπτες, εκδρομείς, κτηνοτρόφοι, να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κ.λπ.) για το προσεχές διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση