Φθιώτιδα - Στερεά: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 10:35 Φθιώτιδα - Στερεά: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά

Αναμένεται και νέα πτώση το πρωί της Δευτέρας, ενώ στη συνέχεια ο υδράργυρος ανεβαίνει με αρκετές βροχές την Τρίτη. Με 20αρια θα μπει ο Δεκέμβριος!...  

Με θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν, ξημέρωσε η Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Ο υδράργυρος όμως έπεσε κάτω από το μηδέν και σε πολλά ορεινά χωριά μας, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει και νέα πτώση στο επόμενο 24ωρο εξαιτίας του βαρομετρικού χαμηλού με την ονομασία «Μπετίνα».

Εξαιρώντας τα Χιονοδρομικά Κέντρα όπου το θερμόμετρο έδειξε -12,2ο (στο Καϊμακτσαλάν ενώ στον Παρνασσό έπεσε στους -7,1ο) και τα ορεινά καταφύγια, η χαμηλότερη θερμοκρασία σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr, σημειώθηκε στη Βλάστη Κοζάνης -3,3ο C.

Στο Μαυρολιθάρι της Οίτης από την πλευρά της Φωκίδας, ο υδράργυρος στις 07:20’ το πρωί έπεσε στους -2,3ο, ενώ στη Μυρίκη Καρπενησίου, στο Λιβάδι Παρνασσού και στην ορεινή Ναυπακτία, έπεσε στους -0,6ο. Γενικά από ένα δίκτυο 459 σταθμών οι 58 έδειξαν κάτω από το μηδέν, ενώ ακόμη τέσσερις (4) έδειξαν ακριβώς μηδέν!

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η είδηση είναι σε πόσες περιοχές η θερμοκρασία δεν έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο και η απάντηση είναι μόνο σε τρεις (3) και όλες στην Εύβοια: Ζάρακες, Στύρα και Κάρυστος.

Στη Φθιώτιδα, σύμφωνα πάντα με το meteo.gr (σε σύνολο 14 σταθμών) η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στις 06:20’ το πρωί στο Δομοκό και ήταν 2,1 βαθμοί Κελσίου.

Η Λαμία «ξύπνησε» με φόντο το χιόνι στην Οίτη και θερμοκρασία στους 6,2 βαθμούς (07:50’). Αυτή είναι και η χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού Φθινοπώρου στη Φθιωτική πρωτεύουσα (στις 19/11/23 είχαν καταγραφεί 6,9 βαθμοί), αλλά και η χαμηλότερη φέτος από τις 29 Μαρτίου!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αναμένεται και νέα πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο πρωί (27/11) εξαιτίας των θυελλωδών βορείων ανέμων που έχουν «δέσει» και πολλά πλοία στα λιμάνια της χώρας.

Πάντως μετά και τη νέα… βουτιά, στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, αλλά με βροχές που θα είναι έντονες αλλά δε θα κρατήσουν περισσότερο από 24 ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται και πάλι να ανεβεί στους 20 βαθμούς - τουλάχιστον για την περιοχή της Λαμίας - τις δύο πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση