"Ήλιος με δόντια" σε Λαμία και Στερεά Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 11:22 "Ήλιος με δόντια" σε Λαμία και Στερεά Ελλάδα

Στους 3,7 βαθμούς το πρωί η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Απίστευτες ταχύτητες ανέμου κατεγράφησαν στη νότια Εύβοια…

Η πιο κρύα νύχτα του φετινού Φθινοπώρου και η πιο κρύα ημέρα για το 2023 από τις αρχές Φεβρουαρίου, ξημέρωσε η Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στη Λαμία.

Ο υδράργυρος σύμφωνα με το meteo.gr κατρακύλησε στους 3,7 βαθμούς στις 06:50’ το πρωί ισοφαρίζοντας τον περασμένο παγωμένο Μάρτη (29/3).

Παρά τον ήλιο, χειμωνιάτικες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε όλη τη Στερεά Ελλάδα με τη χαμηλότερη στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας όπου το θερμόμετρο έδειξε -4,4 βαθμούς!

Επίσης στο Καρπενήσι έδειξε -3,6 και στο Λευκοχώρι Ελάτειας -3,4 που ήταν και η χαμηλότερη θερμοκρασία στη Φθιώτιδα.

Αρκετά κάτω από το μηδέν ήταν η θερμοκρασία το πρωί σε όλες τις Παραπαρνάσσιες περιοχές τόσο στη Φθιώτιδα, όσο σε Φωκίδα και Βοιωτία, αλλά και στο Νέο Μοναστήρι (-1.3ο), ενώ στην Τραγάνα σταμάτησε στους μηδέν!

Οι θυελλώδεις άνεμοι

Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που έπληξε το Σαββατοκύριακο τη χώρα μας, πάντως ήταν οι απίστευτες ταχύτητες ανέμου που σάρωσαν τα πελάγη μας αλλά και που προκάλεσαν πολλές; ζημιές και στη στεριά.

Οι ριπές ανέμου στην Κάρυστο έφτασαν τα 161 χλμ/ώρα, ταχύτητα που συναντάς μόνο σε τυφώνες! Και τα υπόλοιπα νούμερα όμως που κατέγραψαν οι σταθμοί του meteo.gr παραπέμπουν σε κλίμακα ανώτερης της ισχυρής θύελλας και άνω των 12 μποφόρ αν πρόκειται για ανοιχτή θάλασσα!

Δείτε ενδεικτικά τον πίνακα του meteo όπου παρουσιάζονται και τα ανώτερα ύψη βροχής από το Σάββατο έως το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου.

Λόγω εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων αλλά και χιονοπτώσεων σε περιοχές της χώρας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 437 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων και παροχές βοηθείας.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έλαβε 22 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 17 κοπές δέντρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση