Πετούν πέτρες και ανεβαίνουν σε στύλους ηλεκτροκίνησης στο ΣΣ Θήβας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 13:24 Πετούν πέτρες και ανεβαίνουν σε στύλους ηλεκτροκίνησης στο ΣΣ Θήβας

Αστυνομία και Δήμο, ενημέρωσε η Hellenic Train για μέτρα πριν γίνει κανέναν κακό…

Μέτρα από το Δήμο Θηβαίων και το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, ζητεί με επιστολή της η  Hellenic Train, καθώς «άγνωστα άτομα» προκαλούν προβλήματα στις αμαξοστοιχίες στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Ειδικότερα σε τελευταίο έγγραφο της η εταιρίας υποστηρίζει ότι οι δράστες ανεβαίνουν στους στύλους ανάρτησης της Γραμμής Επαφής (στύλους ηλεκτροκίνησης) η οποία είναι υπό τάση 25.000V!

Για την αποφυγή τέτοιων ενεργειών οι στύλοι διαθέτουν σήμανση πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αλλά και αγκαθωτό σύρμα, τα οποία δε φαίνεται να αποθαρρύνουν τους παραβάτες.

Η  Hellenic Train επισημαίνει τον κίνδυνο ειδικά για άτομα που δεν έχουν καν τις τεχνικές γνώσεις να εισέρχονται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Προειδοποιεί για τον κίνδυνο ατυχήματος που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε δυστύχημα.

Επιπλέον σε παλαιότερο έγγραφο της η εταιρία για τους σιδηροδρόμους, αναφέρει ότι από 28 Οκτωβρίου μέχρι και 2 Νοεμβρίου, σχεδόν σε καθημερινή βάση οι άγνωστοι δράστες, σκαρφαλωμένοι κάποιες φορές στις κολώνες ηλεκτροκίνησης, πέταξαν πέτρες στις αμαξοστοιχίες 1322, 1324, 1316 και ειδικά στο Intercity 50

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση