Περιφέρεια Στερεάς: Ξεκινούν εργασίες στους χειμάρρους Σκίτσα και Πλειστό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 18:57 Περιφέρεια Στερεάς: Ξεκινούν εργασίες στους χειμάρρους Σκίτσα και Πλειστό

Αρχικός προϋπολογισμός 241.000 ευρώ…

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΣΚΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΠΛΕΙΣΤΟ» και με αρχικό προϋπολογισμό 241.000 ευρώ.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν στην περιοχή του Ελαιώνα Άμφισσας, εστιάζοντας στην κοίτη των χειμάρρων “Σκίτσα” και “Πλειστός”, καθώς και των παραποτάμων τους. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν εργασίες καθαρισμού κοίτης και διευθέτησης της κλίσης σε διάφορες θέσεις από την περιοχή “Βίνιανη” έως τις εκβολές  στον κόλπο της Ιτέας - Κίρρας του χειμάρρου “Ύλαιθου”, που είναι ο τελικός αποδέκτης των χειμαρροποτάμων “Σκίτσα”, “Γατοπνίχτη”, “Κολοβατιανού” κλπ.

Περιλαμβάνεται στις εργασίες η πλήρης απομάκρυνση δένδρων και της αυτοφυούς βλάστησης, η κατασκευή λιθοσωμάτων με βράχους σε επικίνδυνα σημεία, όπως επίσης και ο καθαρισμός αρδευτικών και οδικών τεχνικών έργων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε και πάλι στους χειμάρρους “Σκίτσα” και “Πλειστό” εντός του παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας, για να αποκαταστήσουμε βλάβες σε τεχνικά έργα και να καθαρίσουμε κοίτες.

»Χρηματοδοτήσαμε το έργο με 241.000 ευρώ και επισπεύσαμε -όσο το δυνατόν- τη δημοπράτησή του, ώστε να εκτελεστεί άμεσα. Σταθερή μας επιδίωξη, η προληπτική παρέμβαση σε κάθε επικίνδυνο σημείο, ώστε να προστατεύσουμε καλλιέργειες και άλλες ιδιοκτησίες».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση