Τρίκαλα: Εκατοντάδες σπίτια προς κατεδάφιση μετά τον Ντάνιελ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 19:23 Τρίκαλα: Εκατοντάδες σπίτια προς κατεδάφιση μετά τον Ντάνιελ

Ίσως φτάσουν και τα 700 μετά και την επανεξέταση ορισμένων που είχαν χαρακτηρισθεί στον πρώτο έλεγχο ως «κίτρινα»…

Σχεδόν συμπληρώθηκαν τρεις μήνες, και το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η Θεσσαλία και ο νομός Τρικάλων, ακόμη μετριέται με αριθμούς αλλά κυρίως με ανησυχία για την επόμενη μέρα.

Όπως αναφέρει το Trikalanews.gr που βρέθηκε στο «κέντρο ελέγχου» των διαδικασιών εκτίμησης και ελέγχου των καταστροφών και μίλησε με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδας πολιτικό μηχανικό Λάμπρο Βουρλούμη, η Θεσσαλία είναι η πιο «πληγωμένη» περιοχή που έχει δει με τις καταστροφές να είναι ασύλληπτες.

Αυτή τη στιγμή συνολικά για τον νομό Τρικάλων «κόκκινα» δηλαδή κατεδαφιστέα έχουν κριθεί 550 σπίτια.

Στον Δήμο Τρικκαίων τα σπίτια αυτά ανέρχονται στα 70.

Στον Δήμο Φαρκαδόνας, κρίθηκαν κατεδαφιστέα 220 σπίτια.

Από αυτά τα 100 είναι στη Φαρκαδόνα που ως πόλη δεν είχε κριθεί «κόκκινη», τα 30 στο Κεραμίδι, 60 στους Γεωργανάδες και τα υπόλοιπα 30 είναι διάσπαρτα σε χωριά του δήμου.

Στο Δήμο Πύλης έχουμε 60 κατεδαφιστέα σπίτια σε Παπαπόταμο και Βαλομάνδρι.

Στον Δήμο Μετεώρων, έχουν καταγραφεί 7 σπίτια που «χάθηκαν» λόγω κατολισθήσεων.

Και όλοι αυτοί οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 50 κατοικίες αγγίζοντας πιθανότατα στο τέλος τις 700 αφού αρκετές κατοικίες από όσες έχουν κριθεί «κίτρινες» αναμένεται μετά από αίτημα για επανεξέταση από τους ιδιοκτήτες να κριθούν και αυτές μη αποκαταστάσιμες λόγω παλαιότητας και κακών υλικών.

Το μέλλον είναι ακόμη μακρύ και οι διαδικασίες συνεχίζονται με τα κλιμάκια να βρίσκονται διαρκώς στο πόδι για να ενημερώνουν, να εξετάζουν τις αιτήσεις και να κατευθύνουν όπου χρειαστεί.

Όπως στην περίπτωση των Μεγάλων Καλυβίων όπου ο ίδιος ο κύριος Βουρλούμης παραβρέθηκε προ ημερών, δίνοντας αναλυτικές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση