Φθιώτιδα: Το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας έγινε ψηφιακό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 12:04 Φθιώτιδα: Το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας έγινε ψηφιακό

Από το πρωί της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, το τηλεφωνικό νούμερο «100» πέρασε στην ψηφιακή εποχή και όλες οι κλήσεις πλέον καταγράφονται.

Στην αρχή της κλήσης ακούγεται ένα ηχογραφημένο μήνυμα που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και καθοδηγεί τον πολίτη μέχρι να συνομιλήσει με τον πρώτο διαθέσιμο εκφωνητή του 100.

«Καλέσατε το τηλεφωνικό νούμερο ‘’100’’ τη Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας. Είστε σε γραμμή προτεραιότητας. Για λόγους ασφαλείας η κλήση σας ενδέχεται να ηχογραφηθεί. You are in α priority line. Όλοι οι εκπρόσωποι είναι απασχολημένοι. Παρακαλώ περιμένετε…»

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο τόσο της Φθιώτιδας, όσο και των μεγάλων περιφερειακών νομών, δέχεται καθημερινά τριψήφιο αριθμό κλήσεων. Ειδικά δε αν υπάρχει κάποιο έκτακτο συμβάν, για το οποίο ενδέχεται να τηλεφωνήσουν περισσότεροι από ένας πολίτης, οι κλήσεις πολλαπλασιάζονται!

Το «100» πάντως εξακολουθεί και είναι το πιο γνωστό νούμερο και είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό ενός ανθρώπου σε μια έκτακτη ανάγκη. Ακολουθεί το «199» και φυσικά το «166» που αφορά βέβαια περιστατικά υγείας. Το πανευρωπαϊκό νούμερο «112» ομολογουμένως δεν αποτελεί πρώτη επιλογή αν και παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με όλα τα παραπάνω συν το Λιμενικό Σώμα, την Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση