Το Φάνη Σπανό συνάντησαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων ΚΥ Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 12:37 Το Φάνη Σπανό συνάντησαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων ΚΥ Φθιώτιδας

Οι σημαντικότατες ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό στο τραπέζι…

Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανό συνάντησαν στο γραφείο του στη Λαμία, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και στις Δημόσιες Υπηρεσίες Νομού Φθιώτιδος.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα σημαντικά προβλήματα που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κύριους αποδέκτες τα Κέντρα Υγείας του νομού μας, αλλά και τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα που είναι το Νοσοκομείο Λαμίας.

Βασικά προβλήματα οι σημαντικότατες ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, αλλά και η άμεση ανάγκη αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων και επικίνδυνων ασθενοφόρων που εξυπηρετούν τους πολίτες της περιφέρειας. Επιπλέον τονίστηκε η σημασία αναβάθμισης των εργαστηρίων με την προμήθεια ψηφιοποιητών για τα ακτινολογικά εργαστήρια και για γενικότερα λειτουργικά θέματα. 

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Σπανός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα, υποσχόμενος ότι άμεσα και στο μέτρο του δυνατού, θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις να επιλυθούν είτε άμεσα από τις δυνατότητες της Περιφέρειας, είτε έμμεσα με ενημέρωση των καθ΄ ύλην αρμοδίων. Σημειώνουμε ότι ήδη η Περιφέρεια έχει βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των κτηριακών υποδομών πολλών Κέντρων Υγείας, κάτι για τον οποίο τον ευχαρίστησαν θερμά οι άνθρωποι του Σωματείου

«Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ως η βάση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παίζει τον ποιο σημαντικό και καθοριστικό ρόλο για τη βελτίωση τον παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη και συνάνθρωπο. Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο για την υγεία όλων μας η μη ενίσχυση και αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας», σημειώνει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του που υπογράφουν οι Κωνσταντίνος Γκούρλιας (Πρόεδρος) και Κωνσταντίνος Κρικζώνης (Γ. Γραμματέας).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση