Λαμία: Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα παριστάνοντας ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 09:04 Λαμία: Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα παριστάνοντας ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ

«Όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν και δε χρειάζονται να καταβάλλουν χρήματα οι εξαρτημένοι ή οικογένειές τους», προειδοποιεί η Δομή που έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις…

Καταγγελίες από πολίτες της Λαμίας έφτασαν στο ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ ότι επιτήδειοι επικαλούνται τη Δομή και ζητούν χρήματα στο δρόμο, σε υπηρεσίες,  καταστήματα και σπίτια.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία του κοινού γύρω από το θέμα των εξαρτήσεων, ώστε να αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Τα κυκλώματα αυτά έχουν επινοήσει ποικίλους τρόπους για να εισπράττουν χρήματα εκ των οποίων οι συνηθέστεροι είναι:

1. Η πώληση, περιοδικών αγνώστου προελεύσεως με θέμα τα ναρκωτικά, «έργα λαϊκής τέχνης», κατασκευές, εικόνες, κεριά, ημερολόγια στο δρόμο, σε σπίτια, σε εκκλησίες, σε υπηρεσίες, σε καταστήματα και εταιρίες.

2. Η δήθεν οικονομική ενίσχυση, του ΚΕΘΕΑ ή κάποιας Θεραπευτικής Κοινότητας με παροχή αποδείξεων χωρίς διάτρηση που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου.

3. Η επαιτεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση ή η παραμονή σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση και παραμονή που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν, κ.α.

Το φαινόμενο είναι παλιό, και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχει κατ’ επανάληψη εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις. Και αυτή φορά προειδοποιεί το κοινό και εφιστά την προσοχή του για την αποφυγή εκμετάλλευσης και απάτης από τα κυκλώματα αυτά.

Ενημερώνει επίσης, ότι όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και ότι οι εξαρτημένοι και οι οικογένειές τους δεν χρειάζεται να καταβάλλουν χρήματα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για την ενίσχυση του θεραπευτικού προγράμματος.

Επισημαίνεται ιδίως, ότι η παροχή χρημάτων σε χρήστες ουσιών, που επίσης επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από τους πολίτες με τους παραπάνω τρόπους, δεν τους προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι ότι τα χρήματα που θα προσφερθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ουσιών. Εάν οι πολίτες επιθυμούν, ωστόσο,  να προσφέρουν κάτι στους χρήστες που τους προσεγγίζουν, είναι προτιμότερο να τους παρέχουν τροφή.

Οι δωρεές των φορέων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών προς το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ μπορούν να γίνουν με κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας 227/296010 – 90.

Με τις Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Βασιλικών 20, Τ.Κ.: 35133, Λαμία

Τλφ.: 22310 45456 & 22310 67885

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση