Διεθνές βραβείο φωτογραφίας στον αντιδήμαρχο Διστόμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 09:31 Διεθνές βραβείο φωτογραφίας στον αντιδήμαρχο Διστόμου

Για την αποτύπωση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή...

Διεθνές βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία «Κλιματική Κρίση» απέσπασε φωτογραφία του αντιδημάρχου του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας Παναγιώτη Δημάκα. Επιλέχθηκε ανάμεσα στις 23 καλύτερες φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο σε διαγωνισμό που πραγματοποίησε το παγκοσμίου κύρους “Ευρωπαϊκό Πρακτορείο Φωτογραφιών” (EPA images).

Η φωτογραφία αποτυπώνει την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου που ξεκίνησε από τον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας  πίσω από το εργοστάσιο “Αλουμίνιον της Ελλάδας”, και έκαψε μεγάλο μέρος του Ελικώνα και την πλούσια βλάστηση γύρω από την Μονή του Οσίου Λουκά.

Εκείνες τις ώρες ο αντιδήμαρχος βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο με τον δήμαρχο Γιάννη Σταθά και κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών. Λόγω των δυσκολιών πρόσβασης των φωτογραφικών πρακτορείων στην περιοχή τους ζητήθηκε, αρχικά με απεύθυνση στο συνταξιούχο δημοσιογράφο Λουκά Δημάκα που βρίσκονταν στο Δίστομο και μέσω αυτού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να στείλουν αν μπορούσαν φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν, στάλθηκαν στην Αθήνα και από εκεί στο EPA images. Η συγκεκριμένη διακρίθηκε αυθημερόν ως η καλύτερη της ημέρας και τώρα, στην ετήσια επισκόπηση η φωτογραφία αυτή ήταν μια από τις 23 καλύτερες στον κόσμο στη κατηγορία “Κλιματική Κρίση”!

Πηγή: ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση