Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Το μήνυμα του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 10:48 Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Το μήνυμα του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ

«Έχει τεθεί ο στόχος τερματισμού της νόσου του AIDS και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων έως το 2030…»

Διαβάστε το μήνυμα του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του με τους στόχους που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση του ιού, αλλά και την αναγκαιότητα ενίσχυσης της έγκαιρης διάγνωσης και της άμεσης έναρξης αντιρετροϊκής αγωγής, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

«Η 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, σηματοδοτώντας την συντονισμένη παγκόσμια κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας για την πρόληψη της εμφάνισης και τον περιορισμό του AIDS.

Ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) που προκαλεί τη νόσο του AIDS, είναι υπεύθυνος για περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια νέες μολύνσεις ετησίως και για περισσότερους από 40 εκατομμύρια θανάτους στον πλανήτη.

Το AIDS ανήκει στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και αποτελεί σημαντικής βαρύτητας κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, ωστόσο με τη δυνατότητα λήψης αποτελεσματικής αντιρετροικής θεραπείας στους ασθενείς η νόσος καθίσταται ως διαχειρίσιμο χρόνιο νόσημα. Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του πληθυσμού για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης διάδοσης της νόσου, συμβάλλει στην πρόοδο για την πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) μέσω συντονισμένων στρατηγικών υγείας που απαιτούν την κινητοποίηση όλων των φορέων, θέτει ως στόχο τον τερματισμό της νόσου του AIDS και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων έως το 2030.

Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του Π.Ο.Υ., εστιάζοντας σε δράσεις και προγράμματα για τη διασφάλιση του επιτυχούς ελέγχου της νόσου και την προστασία της υγείας του πληθυσμού. Ενισχύει τη συνέργια δικτύων και φορέων για τη δημιουργία ενήμερου και συνειδητοποιημένου  κοινωνικού πλαισίου ενεργών πολιτών. Παρέχει έμφαση σε δράσεις προσέγγισης της ευρύτερης κοινότητας, σχετικά με την ανάπτυξη παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών και στη δυνατότητα παροχής ισότιμης και καθολικής υγειονομικής κάλυψης

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση