«Έφυγε» ο Λαμιώτης έμπορος Νίκος Μπρόφας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 08:43 «Έφυγε» ο Λαμιώτης έμπορος Νίκος Μπρόφας

Με το γνωστό κατάστημα υφασμάτων στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Πάτροκλου…

Ένας από τους παλαιότερους εμπόρους της πόλης της Λαμίας, ο Νίκος Μπρόφας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Το κατάστημά του με υφάσματα, αλλά και κουρτίνες και «είδη νεωτερισμού», ήταν συνώνυμο της ποιότητας και της φινέτσας, ενώ ο ίδιος πάντα ευγενικός και εξυπηρετικός είχε κερδίσει τη Λαμιώτικη αγορά.

Το κατάστημα είχε ανοίξει ο πατέρας του, το 1945, όταν ήρθε από την Υπάτη εξαιτίας του ολοκαυτώματος.

Ήταν ιδιαίτερα γνωστός επίσης και για τη μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό. Χωρίς να είναι φανατικός, ήθελε πάντα να τον βλέπει νικητή, οπότε ήταν και το αδύνατο σημείο του για πειράγματα μεταξύ της παρέας.

Ο Νίκος Μπρόφας αγαπούσε τη Λαμία, όπου δημιούργησε και την όμορφη οικογένειά του με την αγαπημένη του σύζυγο Γιώτα, η οποία ασχολήθηκε πολλά χρόνια με τα κοινά, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες τη Βασιλική και τη Γεωργία.

Η κηδεία του Νίκου Μπρόφα, θα γίνει τη Δευτέρα (04/12/2023) στις 2:30' το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει και ειδικό κουτί - κουμπαράς στην είσοδο της εκκλησίας.

Θερμά συλλυπητήρια από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα στους οικείους του.

Συλλυπητήρια επιστολή της ΔΕΕΠ Φθιώτιδας

O Νικόλαος Μπρόφας υπήρξε ένας από τους παλαιότερους και πιο γνωστούς εμπόρους της πόλης της Λαμίας, τον διέκρινε το ήθος η εντιμότητα και η εργατικότητα .

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕΕΠ Φθιώτιδας ΝΔ απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του Παναγιώτα η οποία υπήρξε και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας καθώς επίσης και στις κόρες του Βασιλική και Γεωργία .

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση