«Οι μη χαμένες πατρίδες»: Το ντοκιμαντέρ που συγκίνησε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 08:34 «Οι μη χαμένες πατρίδες»: Το ντοκιμαντέρ που συγκίνησε

Η δημιουργία της Ευτυχίας Φράγκου παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο «Γαλαξίας» με οικοδεσπότη το Χρήστο Σταϊκούρα…

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ευτυχίας Φράγκου «Οι μη χαμένες πατρίδες» προβλήθηκε την Κυριακή στον Κινηματογράφο Cinepolis Γαλαξίας με οικοδεσπότη τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα.

Ένα ντοκιμαντέρ που συγκίνησε όσους έσπευσαν να το παρακολουθήσουν.

«Οι Μη Χαμένες Πατρίδες» ακολουθούν την ιστορία 12 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που έζησαν τα Σεπτεμβριανά του 1955 αλλά και ενός Τούρκου ακαδημαϊκού του Τσενγκίζ Ακτάρ που ζει αυτοεξόριστος στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε μέσα από τις αφηγήσεις τους το πώς σχεδιάστηκε και οργανώθηκε το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης και των υπόλοιπων μειονοτήτων. Ενός πογκρόμ που πραγματοποιήθηκε όχι εν καιρώ πολέμου αλλά εν καιρώ ειρήνης.

Το ντοκιμαντέρ δένει μοναδικά η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που προσθέτει συγκίνηση σε μια ιστορία - μαρτυρία των όσων βίωσαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης εκείνη την περίοδο.

Για τη σημαντική αυτή δουλειά, μίλησαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας και η δημιουργός Ευτυχία Φράγκου.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση