Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 10:58 Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Τμήματος, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κακαρούντας Αθανάσιος, και η Διευθύντρια του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας κα. Ζαρκάδα Μαρία.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική και 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας συνετάχθη με απώτερο σκοπό να επισφραγιστεί και να εδραιωθεί η συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών φορέων. Αμφότεροι οι εκπαιδευτικοί φορείς αναγνωρίζουν την  αναγκαιότητα για τη μεταξύ τους συνεργασία και την ανάληψη διεπιστημονικών συνεργειών για την προώθηση, υλοποίηση, ενθάρρυνση και ενεργό στήριξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής τους δράσης με συστηματικό, οργανωμένο και θεσμοθετημένο τρόπο.

Τα συμβαλλόμενα Μέρη, με το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας, αποδέχθηκαν και  συμφώνησαν να συνεργαστούν στους τομείς:

  • της πρακτικής άσκησης των φοιτητών/τριών του Τμήματος,
  • της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών του σχολείου,
  • της εκπαιδευτικής έρευνας πεδίου στο επίπεδο του σχολείου,
  • της υποστήριξης των ομίλων αριστείας δημιουργικότητας και καινοτομίας που λειτουργούν (ή θα λειτουργήσουν) στο σχολείο καθώς και των καινοτόμων προγραμμάτων που υλοποιούνται (ή θα υλοποιηθούν).

Επίσης, προβλέπεται από κοινού να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν συνέδρια, διαλέξεις, ημερίδες, επιμορφωτικά προγράμματα και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και να υποβάλλουν αιτήσεις σε προσκλήσεις ερευνητικών, εκπαιδευτικών ή αναπτυξιακών προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενα από εθνικούς, Ευρωπαϊκούς ή διεθνείς πόρους.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, ο Πρόεδρος του ΤΠΕΒ, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κακαρούντας Αθανάσιος, δήλωσε: «Η πολυετής συνεργασία του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική με το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας αποκτά πλέον επίσημη μορφή, καθορίζοντας το πλαίσιο συνεργασίας, ώστε να ενταθεί η συνεργασία μας συστηματικά βασισμένη στην δέουσα επιστημονική προσέγγιση και σεβόμενοι την επιστημονική δεοντολογία. Το μνημόνιο στο μέλλον θα εξειδικευτεί ανά θεματική περιοχή όπως η πρόσφατη συνεργασία σε πρόγραμμα Erasmus+ και η Πρακτική Άσκηση φοιτητών».

Σε συνέχεια, η Διευθύντρια του 16ου ΠΕΙ.Δ.Σ. Λαμίας, Ζαρκάδα Μαρία, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και περήφανη γι’ αυτή τη σύμπραξη. Η υπογραφή του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας με το ΤΠΕΒ προσφέρει ουσιαστική υπόσταση στο 16οΠειραματικό Δημοτικό Λαμίας καθώς το πλαίσιο των συγκεκριμένων σχολείων υπογραμμίζει τη διασύνδεση με κάποιο Πανεπιστήμιο ή και με άλλους επιστημονικούς φορείς. Σήμερα, ξεκινάμε ένα κοινό ταξίδι που μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει για την εκπαιδευτική διαδικασία, την εφαρμοσμένη έρευνα, την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών αλλά και για τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις μέσα από τις οποίες διδάσκονται οι μαθητές/τριες του σχολείου. Όσο περισσότερες και σύγχρονες ευκαιρίες μάθησης παρέχονται στους μαθητές/τριες  τόσο αναβαθμίζεται η παρεχόμενη εκπαίδευση».

Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στο Γραφείο Διδασκόντων του 16ου ΠΕΙ.Δ.Σ. Λαμίας, παρουσία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση