Δράση του Δήμου Λοκρών για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο ΕΠΑ.Λ Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 14:38 Δράση του Δήμου Λοκρών για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο ΕΠΑ.Λ Αταλάντης

Σήμερα 5 Δεκεμβρίου 2023 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, ο Δήμος Λοκρών συνδιοργάνωσε με την διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ δράση ενημέρωσης των μαθητών ότι αφορά τον εθελοντισμό. Η δράση περιείχε διάδραση με ερωτήματα που αφορούν την νεολαία και τον εθελοντισμό, τα διακριτά όρια εθελοντισμού και φιλανθρωπίας, τους τομείς που καλύπτουν οι εθελοντικές δράσεις, καθώς και τους φορείς που αναζητούν εθελοντές.

Έγινε αντιληπτή η διαφοροποίηση της έμμισθης εργασίας από την εθελοντική προσφορά, προτάθηκαν εθελοντικές δράσεις και πληροφορήθηκαν οι μαθητές σχετικά με την ύπαρξη του Ευρωπαϊκού Σώματος  Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps), την πολυετή δράση ελληνικών ΜΚΟ με χρόνια αποτελέσματα σε τριτοκοσμικές χώρες καθώς και Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντισμού που εδρεύουν συγκεκριμένα στο Δήμο Λοκρών όπως είναι οι «Εθελοντές και Φίλοι Αρκίτσας» και η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α του Δήμου Λοκρών.

Εισηγήτρια της δράσης, κατόπιν πρόσκλησης από την καθηγήτρια του ΕΠΑ.Λ κ. Λέττας Τσούνη, ήταν η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου και Εθελόντρια Δότης Μυελού των Οστών κ. Έλενα Τρικαλιώτη.  

Ο Δήμος Λοκρών θα συνεχίσει τις δράσεις ενημέρωσης με θέματα που αφορούν άμεσα το κοινωνικό σύνολο, την ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης των πολιτών, την αξία της  προσφοράς και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, για έναν πιο βιώσιμο Δήμο με την νεολαία να πρωτοστατεί στα κοινωνικά δρώμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση