Επίσκεψη ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 09:16 Επίσκεψη ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές – τριες των Εργαστηρίων Γεωπονίας, Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής και Χειροτεχνίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, ως Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο 1ο Ε.ΠΑ.Λ. Λαμίας.

Στην είσοδο του σχολείου περίμενε τους μαθητές μια ευχάριστη έκπληξη. Ο μαθητής του τμήματος Γ’ Β. Φυσικοθεραπευτών και πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου, Γκλάβας Ιωάννης, ντυμένος Άη Βασίλης, τους καλωσόρισε και τους μετέδωσε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. έτυχαν εγκάρδιας υποδοχής από τον Σύλλογο Διδασκόντων και από τους μαθητές του σχολείου. Μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα έγινε περιήγηση στις σχολικές εγκαταστάσεις με οδηγό τον οικοδεσπότη Άι Βασίλη. Πρώτος σταθμός ήταν το τμήμα Β. Φυσικοθεραπευτών, όπου μοιράστηκαν ευχές και περίτεχνες χειροποίητες κατασκευές. Ακολούθησε ξενάγηση στο Εργαστήριο της Γεωπονίας – Τροφίμων - Περιβάλλοντος, στο οποίο κεράστηκαν γλυκίσματα και οι επισκέπτες μαθητές είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν γλυκά και τη δική τους γλάστρα, ενώ από το Τμήμα Μηχανολογίας μοιράστηκαν δώρα και ευχές. Στις παραπάνω δράσεις παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας κος Αγγελάκης Παναγιώτης.

Οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν μια πολύ εποικοδομητική αλληλεπίδραση. Γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν κοινές απόψεις και εμπειρίες, εξομοιώθηκαν και συνδέθηκαν μεταξύ τους. Έμοιαζαν όλοι ίσοι και συνάμα τόσο διαφορετικοί. Άλλωστε αυτή η διαφορετικότητα δεν συνιστά το θαύμα της ποικιλομορφίας της φύσης; ΄Όλοι μαζί έγιναν μια μεγάλη παρέα μακριά από διακρίσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι χωράνε στον γοητευτικό κόσμο της διαφορετικότητας. Οι μαθητές και των δύο σχολείων πλημμύρισαν από ανάμεικτα συναισθήματα γλυκύτητας, σεβασμού, αποδοχής, ενσυναίσθησης και ελπίδας, που αποτυπώνονταν στο πρόσωπό τους. Αυτή η σύμπραξη απέφερε σημαντικά οφέλη και στις δύο πλευρές. Από την μια, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. κοινωνικοποιήθηκαν, ένιωσαν αποδεκτοί και ίσοι και τονώθηκε η αυτοπεποίθηση και η αυτοεικόνα τους. Από την άλλη, οι μαθητές του 1ου Ε.ΠΑ.Λ. κατανόησαν επί του πρακτέου, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ικανότητες και ότι πρέπει να συνεργαστούν όλοι μαζί για να επιβιώσουν και να είναι ευτυχισμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, το σχολείο γίνεται ανοιχτό παράθυρο για όλους τους μαθητές με τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Η Διευθύντρια κα Χουσιάδα Σταυρούλα και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ευχαριστούν θερμά την Διευθύντρια του 1ου Ε.ΠΑ.Λ. κα Καραμήτσου Αθανασία, τον Διευθυντή του Ε.Κ. κο Κατσαούνο Γεώργιο, την υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος Β. Φυσικοθεραπευτών κα Φουντούκη Ελένη και τον αν. καθηγητή του τμήματος κο Περιβολιώτη Κωνσταντίνο, τους καθηγητές του τμήματος Γεωπονίας – Τροφίμων - Περιβάλλοντος, κα Ντάλλα Σοφία,  κο Αμούντζια Ιωάννη, κο Γιωτόπουλο Γεώργιο και κο Μαυράδα Ηλία, τον Τομεάρχη του τομέα Μηχανολογίας κο Πρεμέτη Ηλία και την αν. καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανολογίας κα Γκουζιώτη Αθανασία για την άψογη φιλοξενία. Είθε η σημερινή ημέρα συνύπαρξης να σημάνει την απαρχή της συνεργασίας για τα δύο σχολεία.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση