Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 10:33 Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας

Την Παρασκευή στις 11:00’ έξω από το Κέντρο Υγείας Λαμίας…

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στην Πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) την Παρασκευή 8/12/2023 από τις 11:00πμ έως τις 15:00μμ.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Λαμίας στις 11:00πμ.

«Η διαφαινόμενη απόφαση της Κυβέρνησης για ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων επικουρικών για 6 μήνες αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία. Υπάρχουν συνάδελφοι με συμβάσεις 8 και 10 χρόνων. Οι συνάδελφοι μας προσφέρουν τα μέγιστα στο σύστημα υγείας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΦΥ Στερεάς, αναφέροντας στη συνέχεια τις διεκδικήσεις τους:

-Άμεσα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, τριμήνων, ΣΟΧ κλπ.) με μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

-Άμεσα προκήρυξη θέσεων μόνιμου υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού αποκλειστικά για τις δημόσιες δομές ΠΦΥ (Κέντρα Υγείας κλπ.) ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις.

-Άμεσα έκδοση σύγχρονων και επικαιροποιημένων οργανισμών για τα Κέντρα Υγείας που εκκρεμούν από το 2014 με αποτέλεσμα την μη πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού για πάνω από μια 10ετία!

-Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση