Έρχεται ψυχρό μέτωπο με κρύο και βροχές το Σαββατοκύριακο - Πού θα χιονίσει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 11:42 Έρχεται ψυχρό μέτωπο με κρύο και βροχές το Σαββατοκύριακο - Πού θα χιονίσει (φωτο intime)

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές, κρύο και χιόνια στα ονειρά. Ο Δεκέμβρης απ’ ότι φαίνεται βρίσκει τον εαυτό του τις επόμενες μέρες με τα φαινόμενα αυτά να κυριαρχούν από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ο άστατος καιρός θα κυριαρχήσει σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μέχρι το μεσημέρι η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τη συννεφιά, όμως κοντά στο απόγευμα περιμένουν μια γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα αφορούν περιοχές κυρίως που βρίσκονται, από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά.

Πού θα δούμε χιόνια

Παράλληλα, θα δούμε μέχρι και χιόνια μέσα στη νύχτα προς τη βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι γυρίζουνε σε βόρειους και θα αρχίσουν να ενισχύονται και θα φτάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ, με τον υδράργυρο να αγγίξει τους 15 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 17-18 στη νότια. Από αύριο θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία.

Στην Αττική οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Από το βράδυ αναμένονται κάποιες βροχές. Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε περισσότερο άστατο καιρό, με κατά διαστήματα βροχές, οι οποίες ώρα με την ώρα θα γίνονται πιο ισχυρές, ενώ προς το απόγευμα θα συναντήσουμε και καταιγίδες. Αύριο (8/12) αναμένονται στην συμπρωτεύουσα ακόμη και χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Η Παρασκευή αναμένεται να είναι μια ημέρα κακοκαιρίας για τις περιοχές στα ανατολικά της Πίνδου. Η δυτική Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, όμως στις περιοχές κυρίως του Αιγαίου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο (9/12) θα περιοριστούν τα φαινόμενα, όμως θα μας μείνει το κρύο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια κατεβαίνει σιγά σιγά προς την χώρα μας και έτσι θα πέσει η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να σημειώνεται στους 12 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και νοτιότερα κοντά στους 14 βαθμούς.

Πάντως, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος, ο Απρίλης πολύ σύντομα θα μπει στον Δεκέμβρη και από την Τρίτη θα έχουμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να φτάνει τους 20 και βαθμούς Κελσίου!

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για 09-10/12

Για το Σάββατο (09/12): Στην ανατολική χώρα προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και πιθανόν ημιορεινές περιοχές στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στο Αιγαίο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Για την Κυριακή (10/12):  Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση