Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 13:52 Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών.

Αντέδρασε η ένωση των ξενοδόχων μετά το hashtag «CancelArachova» εξαιτίας της άγριας κακοποίησης του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Με το εν λόγω hashtag καλούνται οι χρήστες των social media να μην επισκεφθούν την Αράχωβα κατά την περίοδο των εορτών, εξαιτίας της φρικτής θανάτωσης του σκύλου.

Σε σχετική ανακοίνωση η πρόεδρος Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας κάνει λόγο για μια «αποτρόπαια πράξη» ενώ τονίζει ότι δεν συγκαλύπτουν κακουργηματικές πράξεις σε ζώα.

«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα μίσους και ιδεοληψίας από φιλοζωικές ομάδες που προτρέπουν τους επισκέπτες της Αράχωβας να μην ξανάρθουν, λόγω του ότι βασανίστηκε από έναν ή περισσότερους ανθρώπους στην Αράχωβα και αργότερα κατέληξε, το υπέροχο σκυλάκι με όνομα - Όλιβερ, το οποίο ήταν γνωστό σε όλους μας και κυκλοφορούσε στους δρόμους και σοκάκια της Αράχωβας εδώ και χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται επίσης ότι «η αποτρόπαια αυτή πράξη ουδεμία σχέση έχει με τους κατοίκους της Αράχωβας και τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Δεν είναι δυνατό να δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία στο διαδίκτυο και σε κάποιες online εφημερίδες - blog και να προτρέπουν ακόμη και επώνυμοι δημοσιογράφοι να μην επισκεφτεί κανένας την Αράχωβα, διότι θεωρούν ότι οι Αραχωβίτες γνωρίζουμε τον έναν ή τους περισσότερους κακοποιητές και τους καλύπτουμε».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «αν γνώριζε κάτι κάποιος από τους κατοίκους, θα είχαμε συνεισφέρει στη άμεση σύλληψή του/ς. Δεν συγκαλύπτουμε κακουργηματικές πράξεις σε ζωάκια!». Τονίζεται παράλληλα ότι «με τη λογική αυτή μην ξαναπάμε στη Σαλαμίνα διότι έγινε ανθρωποκτονία! Όλοι οι κάτοικοι της Αράχωβας καθώς και οι επιχειρηματίες της, τάσσονται κατά αυτού του περιστατικού και όλοι μας επιθυμούμε να βρεθεί άμεσα ο/οι δράστης/ες και να λάμψει η αλήθεια!».

Δήμαρχος Αράχωβας: «Πάνω απ’ όλα θέλουμε να βρεθεί ο δράστης»

Ο δήμαρχος Αράχωβας, Ιωάννης Στάθας μίλησε στον ΑΝΤ1 για την άγρια κακοποίηση του σκύλου που οδήγησε στον θάνατό του, επισημαίνοντας πως «οι πρώτοι που ανησυχούμε είμαστε εμείς που ζούμε εδώ πέρα. Γιατί μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει ανάμεσά μας ένας τέτοιος άνθρωπος, είναι κάτι που μας τρομάζει».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος τόνισε πως «έχουμε ζητήσει, όποιος γνωρίζει κάτι να το καταθέσει, γιατί κι εμείς ανησυχούμε. Λίγο μας ενδιαφέρει αν θα έρθει κόσμος ή όχι, καθώς εδώ μιλάμε για την ασφάλεια τη δική μας». Συμπλήρωσε πως οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους μέχρι το φροντιστήριο, καθώς ανησυχούν μετά το περιστατικό με τον Όλιβερ.

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «είπαν κάποια στιγμή, να δώσουν χρήματα για να μιλήσει ο κόσμος. Και μόνο στην ιδέα ότι κάποιος περιμένει να πάρει χρήματα για να μαρτυρήσει, εγώ αυτόν τον θεωρώ ακόμα χειρότερο απ’ αυτόν που έκανε το έγκλημα».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «δεν ξέρουμε καν αυτός που έκανε το έγκλημα είναι από ‘δώ. Την Κυριακή είχαμε 10 χιλ. επισκέπτες. Μπορεί να μην μένει εδώ». Παράλληλα, σχολίασε πως ο Όλιβερ ήταν ένας ήσυχος σκύλος που κυκλοφορούσε στην Αράχωβα. «Έχουμε πολλά σκυλιά στην περιοχή και ο κόσμος τα ταΐζει».

Επανέλαβε πως «πάνω απ’ όλα θέλουμε να βρεθεί ο δράστης, γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε την ιδέα ότι μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένας τέτοιος άνθρωπος».

Σχετικά με τη νεκροψία στον σκύλο και τα όσα ακούγονται για δεύτερη νεκροψία, η οποία διαφωνούσε σε σημεία με την πρώτη, ο δήμαρχος σχολίασε ότι οι κτηνίατροι της περιφέρειας έχουν κάνει νεκροψία και η σχετική έκθεση έχει δοθεί στην εισαγγελία και στην αστυνομία, δίχως κανείς να γνωρίζει λεπτομέρειες. «Όλα τα άλλα είναι εικασίες».

Κλείνοντας τόνισε για ακόμα μία φορά πως όποιος γνωρίζει να μιλήσει στην αστυνομία, να συλλέξουν στοιχεία και να βρεθεί επιτέλους ο δράστης. «Είμαστε αγριεμένοι, ξεσηκωμένοι και φοβισμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της περιοχής.

Κηδεμόνας σκύλου: «Θα το πάω μέχρι τέλος. Πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας»

Ο κηδεμόνας του 8χρονου σκύλου που κακοποιήθηκε άγρια και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του τόνισε ότι «δεν αφήνω τίποτα. Θα το πάω μέχρι τέλος, πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας που το έχει κάνει».

Συμπλήρωσε πως «κατάλαβα ότι είχε μαρτυρήσει στα χέρια όποιου βρισκόταν. Είχε αιμορραγία, ήταν σε άθλια κατάσταση και έπειτα την επιβεβαίωσε και η κτηνίατρός μου». Ο κηδεμόνας πρόσθεσε ότι «ήταν σε μία ημιλιπόθυμη κατάσταση, τραγική κατάσταση. Τον είδα και όχι μόνο σοκαρίστηκα, δεν πίστευα στα μάτια μου», ενώ συμπλήρωσε πως «ο Όλιβερ είχε σταθερή πορεία, είπε, γνώριζα πάντα που κινούνταν ο σκύλος μου».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, MEGA

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση