Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στο 5ο συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση!»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 15:09 Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στο 5ο συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση!»

Συμμετείχε σε πάνελ μαζί με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη...

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προσκλήθηκε και τοποθετήθηκε στο 5ο συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση!», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι: «Ο ελληνικός τουρισμός είναι πρωταγωνιστής στην προσέλκυση νέων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια». Στο συνέδριο μίλησαν και άλλοι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και παράγοντες της αγοράς.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός συμμετείχε στο πάνελ της θεματικής ενότητας: «Η ταξιδιωτική οικονομία, οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία στον τουρισμό», μαζί με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη.

Συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και ο Πρόεδρος του Ομίλου «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΑΚΜΗ» και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατάρτισης Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, υπό το συντονισμό του δημοσιογράφου Μάνου Νιφλή.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός παρουσίασε τα καινοτόμα εργαλεία που ενεργοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τουριστική ανάπτυξη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη του τόπου μας, στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας, το ψηφιακό ημερολόγιο πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και πολλές ακόμη χρήσιμες εφαρμογές.

Επεσήμανε την έμφαση που δίδεται στην ψηφιακή προσβασιμότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τονίζοντας ότι: «Χωρίς να μένουμε σε μια ρηχή λογική της τεχνολογίας για την τεχνολογία και της καινοτομίας για την καινοτομία, εργαλειοποιούμε την τεχνολογία για καλό λόγο».

Ολοκληρώνοντας, αναγνώρισε ότι «η οικονομία της Στερεάς Ελλάδας δεν είναι η κλασική τουριστική οικονομία», όπως είπε και πρόσθεσε: «Είναι αναδυόμενη, πολύ ελπιδοφόρα και γι’ αυτό έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας να διανύσουμε

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση