Εις μνήμην αρχιερέων Αμβροσίου, Δαμασκηνού και Νικολάου (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 09:25 Εις μνήμην αρχιερέων Αμβροσίου, Δαμασκηνού και Νικολάου (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη των τριών αμέσων προκατόχων του Αρχιερέων, μακαριστών Μητροπολιτών Φθιώτιδος Αμβροσίου, Δαμασκηνού και Νικολάου τίμησε και φέτος ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Το δελτίο τύπου:

Όπως έχει καθιερώσει ο κ. Συμεών αυτές τις ημέρες του Δεκεμβρίου, ημέρες κατά τις οποίες εόρταζαν τα ονομαστήρια τους οι μακαριστοί άμεσοι προκάτοχοί του, τόσο την ημέρα της εορτής τους τέλεσε επιμνημόσυνες δεήσεις επί του μνήματος όσο και το κοινό Ιερό Μνημόσυνο. 

Την Δευτέρα  4 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παναγίας Ξηριώτισσας στη Λαμία στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

Τέλος, χθες Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε το κοινό Αρχιερατικό Μνημόσυνο και για τους τρεις ιεράρχες στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αντινίτσης. 

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση