Φρέσκο χιόνι στην Οίτη - Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 10:03 Φρέσκο χιόνι στην Οίτη - Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Σε ποιες περιοχές «ξύπνησαν» με το θερμόμετρο κάτω από το μηδέν και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στη Φθιώτιδα. Η πρόβλεψη του καιρού…

Μπήκαμε για τα καλά στο Χειμώνα και οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν κυρίως το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου, από το δίκτυο 481 ενεργών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr το επιβεβαιώνουν. Ειδικότερα 29 από αυτούς κατέγραψαν αρνητικές θερμοκρασίες (ποσοστό 6%), ενώ 366 κάτω από 10 βαθμούς (76%).

Αφήνοντας έξω τα χιονοδρομικά κέντρα και τις λοιπές ακατοίκητες περιοχές, τις χαμηλότερες θερμοκρασίες συναντάμε στα χωριά της Φλώρινας της Κοζάνης και των Ιωαννίνων από -2,1 μέχρι -3,6 βαθμούς.

Στη Στερεά στο ορεινό Μαυρολιθάρι Οίτης ο υδράργυρος έπεσε στους -0,6 βαθμούς στις 07:40’ το πρωί.

Με το «μηδέν» φλέρταραν επίσης, Καρπενήσι, Λιβάδι Παρνασσού και «51», ενώ κάτω από 3 βαθμούς είχαν, Αράχωβα, Βούζι Δομοκού, Δομοκός, Βουτύρω Καρπενησίου, Σέττα Ευβοίας, Κορομηλιά Δομοκού και Μόρνος.

Για τη Φθιώτιδα, όπως ήδη σημειώσαμε οι περιοχές του Δομοκού είχαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Στη Λαμία, ο επίσημος σταθμός του meteo.gr που βρίσκεται στο 3ο ΓΕΛ Λαμίας, έδειξε 7,4ο C στις 07:50’ το πρωί, με το αίσθημα ψύχους λίγο χαμηλότερα στους 7,2ο. Ωστόσο στη Βόρεια Λαμία, τα θερμόμετρα έδειξαν αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες και ο πιστοποιημένος σταθμός του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας στα Γαλανέικα, έδειξε στις 07:58’ 5,9 βαθμούς. Γεγονός είναι ότι η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ξύπνησε το πρωί με φόντο το φρέσκο χιόνι της Οίτης, κάτι που προμηνύει επαλήθευση των προγνωστικών των μετεωρολόγων για ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ενδεικτικά για την περιοχή της Λαμίας η πρόβλεψη για το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, θέλει θερμοκρασίες από 0 έως 3 βαθμούς.

Ας δούμε και την πρόβλεψη του καιρού για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου από το meteo.gr:

Βροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει και για την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών έως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 1 έως 9, στη Θεσσαλία από 2 έως 11, στην Ήπειρο από 0 έως 13, στη Δυτική Στερεά από 4 έως 12, στην υπόλοιπη Στερεά από 3 έως 10, στην Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 13, στις Κυκλάδες από 9 έως 13, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία, εξαιρουμένων των δυτικών και βορειοδυτικών τμημάτων της χώρας, αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως πρόσκαιρα κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση