Δράσεις συνεκπαίδευσης στο ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 14:43 Δράσεις συνεκπαίδευσης στο ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία,  πραγματοποιήθηκαν στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας δράσεις συνεκπαίδευσης με δύο Σχολικές Μονάδες της Λαμίας. Την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφθηκαν το σχολείο οι μαθητές και μαθήτριες του  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Λαμίας και την Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2023 η Ά Τάξη του 5ου Γυμνασίου Λαμίας.

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του σχολείου  έγιναν μια ανοιχτή αγκαλιά για τους επισκέπτες  Με πλατιά χαμόγελα  και με έντονη  φιλική διάθεση, οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων αντάλλαξαν ευχές, κάρτες, δώρα και γλυκίσματα. Ακολούθησε συνδιδασκαλία στις αίθουσες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ., όπου οι μαθητές των σχολείων έγιναν συμμαθητές και παρακολούθησαν μαθήματα Γενικής Παιδείας (Γλώσσα, Μαθηματικά, Γυμναστική, Μουσική, Κοινωνική και Επαγγελματική Αγωγή, Πληροφορική), καθώς και εργαστηριακά μαθήματα (Γεωπονία, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική και Χειροτεχνίας/Πηλού,), τα οποία  είχαν ψυχαγωγικό χαρακτήρα καθώς διανθίστηκαν με κατασκευές και παιγνιώδεις δράσεις, που συνέβαλλαν στη διαμόρφωση ενός ευχάριστου και φιλόξενου περιβάλλοντος.

Μέσα από αυτή την ζεστή συνύπαρξη με οδηγό την γνώση, οι μαθητές ενίσχυσαν τις φιλικές τους σχέσεις, τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, κοινωνικοποιήθηκαν και διασκέδασαν. Τα σχολεία έγιναν συνοδοιπόροι μέσα από την συνεργασία και τη δημιουργικότητα.

Για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας κλείνει μία πολύ σημαντική εβδομάδα ευαισθητοποίησης  για το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους και να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες με εκείνες των άλλων πολιτών.

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας, κα Χουσιάδα Σταυρούλα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν θερμά τον Διευθυντή του  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Λαμίας, κ. Σόρκο Γεώργιο, τη Διευθύντρια κ. Ρήγα Παρασκευή και την Υποδιευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Λαμίας, κ. Μπούτλα  Παναγιώτα και τους υπόλοιπους συνοδούς εκπαιδευτικούς για την υλοποίηση των κοινών δράσεων και τους εύχονται ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα!

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση