Η διοικητική παραλαβή δύο ενοριών στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 22:57 Η διοικητική παραλαβή δύο ενοριών στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας

Από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας…

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Ι.Μ. Φθιώτιδος για την παράδοση - παραλαβή των Ενοριών Αγίου Παντελεήμονος Μπράλλου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοχωρίου Φθιώτιδος, από την Ι.Μ. Φωκίδος.

Μέσα σε κλίμα αδελφικής αγάπης μεταξύ των ομόρων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και Φθιώτιδος κ. Συμεών και στο πλαίσιο της υποδειγματικής συνεργασίας των επιτελών των δύο Μητροπόλεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος η διοικητική παράδοση - παραλαβή των Ενοριών Αγίου Παντελεήμονος Δ.Δ. Μπράλλου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ.Δ. Παλαιοχωρίου του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας της Π.Ε. Φθιώτιδος από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος στην όμορη Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των διοικητικών διαδικασιών στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ και την μεταφορά και των αντιστοίχων οργανικών θέσεων, μετέβη σήμερα στην Άμφισσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος με επιτελικούς του συνεργάτες, για να παραλάβουν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και τους επιτελείς τους όλο το αρχειακό υλικό και τους οικείους τρέχοντες φακέλους τόσο των δυο Ενοριακών Ναών όσο και του υπηρετούντος κληρικού και λαϊκού προσωπικού, το οποίο πλέον υπάγεται και αυτό οργανικά στην Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, τον Άγιο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον τοπικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αμφικλείας π. Διομήδη Παναγιωτόπουλο, τους Προϊσταμένους Τμήματος Διοικητικού κ. Τριαντάφυλλο Μπολτέτσο και Οικονομικού κ. Σπυρίδωνα Κωστάκο, καθώς και τον Αρχιδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη και τον Δευτερεύοντα των Διακόνων π. Δαμασκηνό Καρδαρά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος υποδέχθηκε τον κ. Συμεών και την συνοδεία του πλαισιούμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο του, Αρχιμ. π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τον Άγιο Γενικό Αρχιερατικό του, Πρωτ. π. Νικόλαο Καραγιάννη και τον Υπεύθυνο Γραμματείας - Λογιστηρίου, Πρωτ. π. Ηλία Ζαφείρη.

Μετά την επίδοση των φακέλων ακολούθησαν εόρτιες προσρήσεις μεταξύ των δύο ηγαπημένων ιεραρχών, παρατέθηκε αρχοντική δοχή υπό του οικείου Ποιμενάρχου κ. Θεοκτίστου, αντηλλάγησαν και συμβολικά δώρα εις ενθύμησιν της σπουδαίας και ιστορικής αυτής ημέρας και ολοκληρώθηκε η σεμνή αυτή τελετή με τον αμοιβαίο ασπασμό της εν Χριστώ αγάπης.

Μετά την ολοκλήρωση της διοικητικής αυτής διαδικασίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, επιχώριος πλέον ποιμενάρχης και του Μπράλλου και του Παλαιοχωρίου, όρισε ήδη τις επίσημες χοροστασίες και ιερουργίες στις δυο αυτές νέες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών θα χοροστατήσει στον Όρθρο, θα εναποθέσει επί της Αγίας Τραπέζης νέο κανονικό αντιμήνσιο με την δική του πλέον υπογραφή, θα τελέσει την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ως οικείος ποιμενάρχης και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον μεν Μπράλλο την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, στο δε Παλαιοχώρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση