Χρήματα στους Δήμους για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 09:27 Χρήματα στους Δήμους για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Για την κτηνιατρική φροντίδα το τσιπάρισμα, τους εμβολιασμούς και κάθε είδους θεραπείας…

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου, δίνονται σε Δήμους της χώρας 5 εκατομμύρια ευρώ στους για υλοποίηση δράσεων διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 Με τη χρηματοδότηση οι δικαιούχοι δήμοι δύνανται να καλύπτουν τις αναγκαίες δαπάνες για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, περιλαμβανομένων των στειρώσεων, των εμβολιασμών, των κάθε είδους θεραπειών, της ηλεκτρονικής σήμανσης και της καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), της εύρεσης αναδόχου και της υιοθεσίας, της μεταφοράς σε καταφύγια, αναδόχους ή κτηνιατρεία, της περισυλλογής, της ταφής και της αποτέφρωσης νεκρών ζώων, της κάλυψης του κόστους συμβάσεων με κτηνιάτρους, καθώς και με το πάσης φύσης λοιπό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή του παρόντος καθώς και κάθε άλλη δαπάνη αναγκαία για τη συμμόρφωση των Δήμων με τις υποχρεώσεις του ν. 4830/2021.

Τα χρήματα που θα πάρουν οι Δήμοι της Π.Ε. Φθιώτιδας:

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ 9.600,00

ΔΟΜΟΚΟΥ 12.100,00

ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ 7.800,00

ΛΑΜΙΕΩΝ 32.800,00

ΛΟΚΡΩΝ 13.500,00

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ 15.100,00

ΣΤΥΛΙΔΑΣ 9.500,00

Η κατανομή του ανωτέρω χρηματικού ποσού πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική έκταση και τον μόνιμο πληθυσμό των Δήμων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση