Θήβα: Δύο συλλήψεις μελών εγκληματικής ομάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 20:35 Θήβα: Δύο συλλήψεις μελών εγκληματικής ομάδας

Εξιχνιάστηκαν συνολικά μία ληστεία, επτά κλοπές και μία απόπειρα κλοπής. Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ…

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο άτομα 36 και 43 ετών μέλη εγκληματικής ομάδας, τα οποία ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και κλοπών σε περιοχές της Βοιωτίας (περιοχές Θηβών, Τανάγρας & Ορχομενού).

Όπως προέκυψε από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, τα μέλη της ομάδας από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, τουλάχιστον από τα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. 

Η συνεργασία του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ορχομενού και Τανάγρας, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 24-09 έως και 10-12-2023, τα μέλη της ομάδας ενέχονται:

• σε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην οικία της,

• σε 7 κλοπές από διάφορες επιχειρήσεις, οικίες, σταθμευμένα οχήματα και πεζής, καθώς και

• απόπειρας κλοπής από οικία.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητά τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εξαρτήματα οχημάτων κ.α., η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός αυτού και ομοίως κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια με μήκη λάμας 11,5 και 7 εκατοστών αντίστοιχα.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του δεύτερου συλληφθέντα, πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που επίσης χρησιμοποιούσαν κατά την εκτέλεση των παράνομων πράξεων τους, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου.

 

Στην αστυνομική επιχείρηση έλαβαν μέρος αστυνομικές δυνάμεις της Δ.Α. Βοιωτίας (Διμοιρία Υποστήριξης, Β΄Ο.Π.Κ.Ε, Β΄ Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ. Θηβών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών) και της Δ.Α. Ευβοίας (Διμοιρία Υποστήριξης, Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών μετά του συνοδού αυτού, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση