Έκρυθμη η κατάσταση στην Ανθήλη με αφορμή ένα κλεμμένο ποδήλατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 08:00 Έκρυθμη η κατάσταση στην Ανθήλη με αφορμή ένα κλεμμένο ποδήλατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρό επεισόδιο με κατοίκους του χωριού και Ρομά. Ένταση έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας…

Το κλεμμένο ποδήλατο έγινε η αιτία για σοβαρό επεισόδιο στην Κοινότητα Ανθήλης με δύο κατοίκους της περιοχής να συλλαμβάνονται και να καταλήγουν στο Αυτόφωρο κατηγορούμενοι για απειλή, εξύβριση και φθορά ξένης περιουσίας με φωτιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ένα ανήλικο παιδί Ρομά, έκλεψε ένα ποδήλατο.

Δύο αδέρφια, κάτοικοι Ανθήλης πήγαν στο μέρος που κατοικεί η οικογένειά του και ζήτησαν πίσω το ποδήλατο, το οποίο ο μικρός Ρομά ισχυρίστηκε ότι το είχε βρει στα σκουπίδια.

Το μέγεθος του επεισοδίου περιγράφεται διαφορετικά από τις δύο πλευρές, καθώς οι Ανθηλιώτες υποστηρίζουν ότι απλά τους έβρισαν και πήραν πίσω το ποδήλατο, όμως η 43χρονη μητέρα του μικρού Ρομά υποστηρίζει ότι οι δύο άνδρες κρατώντας καραμπίνα και πιστόλι, απείλησαν το μεγάλο της γιο 19 ετών, τον οποίο και πυροβόλησαν χωρίς να τον πετύχουν!

Μάλιστα το ίδιο βράδυ ισχυρίζονται ότι έκαναν πράξη την απειλή τους ότι θα τους κάψουν, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο χώρο που μένουν. Αστυνομικοί της ΥΑ Λαμίας βρήκαν στο χώρο επίσης και έναν κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου, διαμετρήματος 9mm.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι των αδερφών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων μόνο το ένα 1 κατείχε νόμιμα ο ένας δράστης
  • ένα (1) αεροβόλο πιστόλι,
  • 35 αβολίδωτα φυσίγγια κρότου, διαμετρήματος 9mm,
  •  9 εκπαιδευτικά φυσίγγια  διαμετρήματος 0,762 του Ελληνικού Στρατού,
  • ένα απομιμητικό φυσίγγιο,
  • 46 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων και
  • 19 βολίδες αεροβόλου όπλου.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (20/3) στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο και αναβλήθηκε για την επομένη στις 12:00’ το μεσημέρι. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Μέγαρο.

«Δεν πάει άλλο» - «Πήγαν να μας σκοτώσουν»

Για κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο και μόνο κακά μπορεί να προμηνύει, κάνουν λόγο οι κάτοικοι του χωριού. «Κλέβουν, βρίζουν και χτυπούν ακόμη και ηλικιωμένους, αλλά μένουν μόνιμα ατιμώρητοι», λένε στο LamiaReport κάτοικοι της Ανθήλης.

Από την άλλη η 43χρονη μητέρα που απειλήθηκε από τους δύο κατηγορούμενους, φωνάζει ότι πήγαν να σκοτώσουν τα παιδιά της και ζητεί την παραδειγματική τους τιμωρία.

Έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας δεν έλειψαν και στιγμές έντασης μεταξύ Ρομά και κατοίκων του χωριού που βρέθηκαν στο χώρο για να συμπαρασταθούν στους συγχωριανούς τους.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση