Χρηματική ποινή για τον οπαδό που τραυμάτισε το διαιτητή στη Μακρακώμη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 08:02 Χρηματική ποινή για τον οπαδό που τραυμάτισε το διαιτητή στη Μακρακώμη

Κρίθηκε ένοχος για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου…

Με χρηματική ποινή τη γλύτωσε τελικά ο «θερμόαιμος» οπαδός της ΑΕ Εχιναίων, που συνελήφθη την Κυριακή (31/3) για ρίψη μπουκαλιού και τραυματισμό του διαιτητή Νίκου Παπακωνσταντίνου στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας των Ραχών, με τη Μακρακώμη.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας τον έκρινε ένοχο για τη ρίψη αντικειμένου σε αθλητικό χώρο και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, από επικίνδυνης που αρχικά κατηγορούνταν.

Ο 52χρονος εμφανώς μετανιωμένος προσπάθησε να ελαφρύνει τη θέση του λέγοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να χτυπήσει το διαιτητή και το μπουκάλι του ξέφυγε σε μια στιγμή έντασης, ενώ σε ανάλογους τόνους κινήθηκαν και οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Αναλυτικά η ποινή που του επιβλήθηκε, μετά και την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, μεταφράζεται σε περίπου 9.000 ευρώ, συν την υποχρέωση να μην παρακολουθήσει ξανά παιχνίδι της ΑΕ Εχιναίων για τα επόμενα δύο χρόνια. Μάλιστα δύο ώρες πριν και δύο ώρες μετά από κάθε επίσημο παιχνίδι της συγκεκριμένης ομάδας θα πρέπει να βρίσκεται στο ΑΤ του τόπου κατοικίας του!

Εμφανώς ικανοποιημένοι οι συνήγοροι υπεράσπισης του 52χρονου, Νίκος Τσακτάνης και Δημήτρης Κρούπης, δήλωσαν στο LamiaReport: «Η αναγνώριση στο πρόσωπο του κατηγορουμένου, του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, επέδρασε καταλυτικά ώστε το δικαστήριο να καταγνώσει χρηματική ποινή. Επιπλέον η επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη είχε ως αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος. Τονίζουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία για την αθλητική βία είναι πάρα πολύ αυστηρή, αλλά βεβαίως το δικαστήριο κρίνει πάντα στην περίπτωση την οποία δικάζει».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση