Στη Λαμία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του νέου Αυτοκινητόδρομου Ε65

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 09:05 Στη Λαμία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του νέου Αυτοκινητόδρομου Ε65

Παραδίδεται στην κυκλοφορία από σήμερα Τρίτη ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας από Λαμία μέχρι Καλαμπάκα.

Οι εξοδούχοι του φετινού Πάσχα που θα ταξιδέψουν προς Θεσσαλία δεν θα χρειαστεί να περάσουν από τις επικίνδυνες στροφές του δρόμου Λαμίας - Δομοκού, αφού από σήμερα αργά το απόγευμα θα δοθεί στην κυκλοφορία το νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε65, που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα, διασχίζοντας τη Δυτική Θεσσαλία και τη φυσικά τη Φθιώτιδα.

Τα εγκαίνια του νέου Αυτοκινητόδρομου θα γίνουν στις 10:00΄ το πρωί της Τρίτης (23/4) από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία φυσικά όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εκπρόσωπων της Αυτοδιοίκησης και φορέων της Στερεάς και της Θεσσαλίας. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μουζάκι Καρδίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκδήλωση των εγκαινίων θα γίνει στο 26ο χλμ του Ε65, κοντά στη δίδυμη σήραγγα μήκους 3χλμ, που "τρυπάει" το όρος Όθρυς.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα δοθεί στην κυκλοφορία σήμερα το απόγευμα. 

Διόδια: Πόσο θα κοστίζει Λαμία - Τρίκαλα:

Στη διαδρομή από Λαμία μέχρι Τρίκαλα θα υπάρχουν τρεις μετωπικοί σταθμοί διοδίων, αφού εκτός από τις Σοφάδες και τα Τρίκαλα, μπαίνει σε λειτουργία και ο νέος μετωπικός σταθμός διοδίων Λειανοκλαδίου:

Λειανοκλάδι: κόστος για ΙΧ αυτοκίνητα: 1,85€
Σοφάδες: κόστος για ΙΧ αυτοκίνητα: 3,40€
Τρίκαλα: κόστος για ΙΧ αυτοκίνητα: 2,95€
 
Συνολικό κόστος από Λαμία μέχρι Τρίκαλα 8,20€

Να θυμίσουμε ότι το νότιο τμήμα του Ε65, περιλαμβάνει πέντε ανισόπεδους κόμβους και ημικόμβους στη Λαμία, το Καρπενήσι και τη Ξυνιάδα, επτά γέφυρες και τη δίδυμη σήραγγα μήκους 3χλμ, στο όρος Όθρυς.

Δείτε εντυπωσιακό βίντεο με το νέο αυτοκινητόδρομο ολοκληρωμένο από Λαμία μέχρι Καλαμπάκα:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση