Λαμία: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Ρομά που είχαν ληστέψει τον ταξιτζή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 07:54 Λαμία: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Ρομά που είχαν ληστέψει τον ταξιτζή

Του είχαν βάλει αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό για να του αποσπάσουν χρήματα και κινητό τηλέφωνο…

Χρειάστηκε να περάσουν 13 σχεδόν μήνες και ένας χρόνος από τη σύλληψη τους, για να οδηγηθούν σε Ανακριτή και Εισαγγελέα τέσσερις νεαροί Ρομά, που εμπλέκονται σε ληστεία οδηγού ταξί τον Απρίλιο του 2023 στην Ανθήλη Λαμίας.

Πρόκειται για 2+2 αδέλφια ηλικίας 17 έως 19 ετών σήμερα, εκ των οποίων μόλις ο ένας ήταν ενήλικος το βράδυ της 26ης Απριλίου που έγινε η ληστεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και να δίνουν τρεις φορές το παρών στο ΑΤ Λαμίας (ο μεγαλύτερος της παρέας μία φορά).

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, Μιμίτα Στέφου, Οδυσσέα Γκορίτσα και Άννα Στέφου, αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ληστείας κατ’ συναυτουργία, ενώ τουλάχιστον ο ένας δεν είχε εκδώσει και δελτίο ταυτότητας.

Είχαν πάρει το ταξί από την πιάτσα στην πλατεία Λαού και του είχαν ζητήσει να τους μεταφέρει στην Ανθήλη. Φτάνοντας στον προορισμό τους ένας εξ αυτών, τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο που του κόλλησε πίσω στο λαιμό και αφού τον οδήγησαν σε αγροτική περιοχή, του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και 190 ευρώ, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ένα «δίδυμο» αδελφών εμπλέκεται και στην άγρια ληστεία που διαπράχθηκε σε βενζινάδικο στα τέλη Σεπτεμβρίου και είχαν προφυλακιστεί για λίγους μήνες μετά τη σύλληψη τους την 31η Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση