MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Δύο ληστείες και πέντε κλοπές μέσα σε 12 ώρες για 31χρονο Ρομά

Δύο ληστείες και πέντε κλοπές μέσα σε 12 ώρες για 31χρονο Ρομά

Την «πάτησε» στην τελευταία ληστεία σε βάρος ανήλικης κόρης αστυνομικού, ο οποίος και τον συνέλαβε. Από τις πέντε κλοπές οι δύο αφορούν μηχανάκια με τα οποία μετακινούνταν στους στόχους…

Στα χέρια της Β’ ΟΠΚΕ Χαλκίδας, έπεσε το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου, 31χρονος Ρομά, μετά από ληστεία στο σπίτι αστυνομικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας, όπου και απείλησε την 14χρονη κόρη του!

Ο συλληφθείς παρουσίασε έντονη… δραστηριότητα, καθώς μέσα σε 12 ώρες είχε διαπράξει ακόμη μία ληστεία και τέσσερις κλοπές εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν δίκυκλα με τα οποία μετέβαινε στους στόχους του.

Η αρχή του τέλους της εξακολουθητικής παράνομης δράσης του, ξεκίνησε από την κλοπή σε βάρος υπερήλικης γυναίκας, γειτόνισσα του αστυνομικού που αναφέρουμε πιο πάνω. Ο 31χρονος μπήκε στο σπίτι προσποιούμενος τον τεχνικό και αφού έψαξε όλο το σπίτι αφαίρεσε το ποσό των 400 ευρώ.

Η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και ειδοποίησε οικείο της, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον γείτονα αστυνομικό που ήταν ήδη σε υπηρεσία με την ΟΠΚΕ.

Ο τελευταίος κινήθηκε προς το σπίτι της γιαγιάς και φτάνοντας εκεί είδε τον 31χρονο να βγαίνει από το δικό του σπίτι και τον καταδίωξε. Με τη βοήθεια των συναδέλφων του, ο αστυνομικός συνέλαβε τον 31χρονο και τότε ενημερώθηκε ότι μετά την κλοπή στο σπίτι της γιαγιάς, είχε πηδήσει στην αυλή του, όπου εισερχόμενος στην οικία ακινητοποίησε την 14χρονη κόρη του! Είχε αφαιρέσει δε, κινητό τηλέφωνο, ένα ρολόι χειρός και μία χρυσή βέρα.

Τόσο τα συγκεκριμένα αντικείμενα όσο και τα χρήματα της γιαγιάς βρέθηκαν επάνω στο συλληφθέντα και κατασχέθηκαν ώστε να επιστραφούν στους νόμιμους κατόχους τους, όπως και το μηχανάκι που βρέθηκε έξω από το σπίτι της γιαγιάς και το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν επίσης κλεμμένο.

Δεν ήταν όμως το μοναδικό όπως έδειξε η προανάκριση, καθώς ο 31χρονος είχε κλέψει το προηγούμενο βράδυ ένα άλλο μηχανάκι με το οποίο μετέβη σε περίπτερο πρώτες πρωινές, ώρες κάνοντας την πρώτη του - χρονικά - ληστεία. Χρησιμοποίησε βία για να πάρει από τον περιπτερά τα χρήματα και όταν αντιστάθηκε, βούτηξε κάποια προϊόντα και αποχώρησε.

Στη συνέχεια, πήγε σε άλλο περίπτερο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από την τσάντα της ιδιοκτήτριας χρηματικό ποσό. Τέλος εμπλέκεται σε μία ακόμη κλοπή που διέπραξε νωρίτερα το ίδιο πρωινό σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν έξω από το σπίτι της και με αστραπιαίες κινήσεις της αφαίρεσε από το λαιμό, μία χρυσή αλυσίδα με έναν σταυρό, η οποία ομοίως βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.