Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Στερεά Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 16:12 Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Στερεά Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές ΝATURA και δάση…

Πολύ υψηλός θα παραμείνει ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιά στην Κεντρική Ελλάδα, ειδικά στην Περιφέρεια Στερεάς, πλην Ευρυτανίας, δυτικής Δθιώτιδας, Εύβοιας και Δήμου Δωρίδας, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, σύμφωνα με το σχετικό χάρτη που εξέδωσε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024.

Παρακάτω δείτε τους δύο χάρτες που ισχύουν για σήμερα και αύριο:

Σε εφαρμογή απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2024 στην Π.Ε Φθιώτιδας, αρμοδιότητας των Δασαρχείων Λαμίας, Αταλάντης, έως τη 12η βραδινή της 13/06/2024 (ήδη έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Οι χάρτες των περιοχών στις οποίες ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων είναι ΕΔΩ.

Παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση