Νέος πρόεδρος των βιομηχάνων ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 07:52 Νέος πρόεδρος των βιομηχάνων ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Nικητής στις εκλογές για την προεδρία του ΣΕΒ ο Mr Chipita.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προηγείται με σημαντική διαφορά έναντι της Ιουλίας Τσέτη. Η διαδικασία της καταμέτρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με αιχμή την ανταγωνιστικότητα

Κίνητρα για επενδύσεις στη βιομηχανία, εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας, αναδιοργάνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με ειδική ομάδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τις επιχειρήσεις της λεγόμενης νέας οικονομίας, αλλά και λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και εν γένει της οικονομίας περιλαμβάνονται στις βασικές προτεραιότητες του κ. Θεοδωρόπουλου, όπως τις είχε διατυπώσει πριν την εκλογική διαδικασία, στην περίπτωση που αναλάβει τα ηνία του ΣΕΒ.

Μάλιστα, το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ξεχωριστό υπουργείο Βιομηχανίας με την αρμοδιότητα να περιορίζεται σε επίπεδο γενικής γραμματείας ήταν κάτι που είχε σχολιαστεί πολλάκις από τον κ. Θεοδωρόπουλο.

Οι δύο διεκδικητές

Εν μέσω πολλαπλών και σημαντικών προκλήσεων για την ελληνική βιομηχανία, στις σημερινές εκλογές αναμετρήθηκαν η γενική γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ κυρία Ιουλία Τσέτη, η «σιδηρά κυρία» της φαρμακοβιομηχανίας, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), που περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής του Ομίλου Bespoke SGA Holdings, στην ομπρέλα του οποίου εντάσσονται η εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, η Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι, η Νίκας, η Αμβροσία, η Αλλαντικά Μακεδονίας και η Ελληνικοί Χυμοί, θα αναμετρηθούν για τον προεδρικό θώκο και παρότι ο πολυσχιδής επιχειρηματίας χαρακτήρισε ως «ευγενική κούρσα» την επικείμενη εκλογική μάχη, τα αίματα έχουν ανάψει.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση