Βρέθηκε τραυματισμένος σε χαράδρα ο 21χρονος στη Γκιώνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 10:01 Βρέθηκε τραυματισμένος σε χαράδρα ο 21χρονος στη Γκιώνα

Τον βρήκε και τον απεγκλώβισε η 7η ΕΜΑΚ και τον παρέλαβε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του νεαρού που είχε χαθεί από το απόγευμα της Κυριακής σε δύσβατη περιοχή της Γκιώνας στη Φωκίδα.

Στις 5:30΄ χθες το απόγευμα άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία τον εντόπισαν μέσα σε μια χαράδρα. Ήταν πολύ άσχημα χτυπημένος στο γόνατο και τρομερά εξαντλημένος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια ομάδα της ΕΜΑΚ Λαμίας που περπατούσε στην δύσβατη περιοχή για περισσότερες από δυο ώρες, φωνάζοντας ταυτόχρονα το όνομά του μήπως πάρουν απάντηση.

Τελικά κάποια στιγμή ο νεαρός απάντησε από το βάθος μιας χαράδρας και έτσι κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Η περιοχή που βρέθηκε είναι δύσβατη και απόκρημνη ανάμεσα στο χωριό Λευκαδίτι και στο Λιδορίκι, πολύ μακριά από εκεί που αρχικά υποτίθεται ότι είχε χαθεί ο νεαρός.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Επειδή οι επόμενες ώρες ήταν πολύ κρίσιμες για την υγεία του νεαρού κλήθηκε ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού για να τον παραλάβει από τη Γκιώνα, το οποίο τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 21χρονος είχε πάει την Κυριακή μαζί με έναν φίλο του 52 ετών, αρχικά είχε ειπωθεί ότι ήταν θείος του, στην περιοχή Νεραϊδοσπηλιά κοντά στο χωριό Λευκαδίτι Φωκίδας, για περπάτημα.

Όταν έπεσε όμως το σούρουπο χάθηκαν μεταξύ τους. Στις 18:55΄ ο 21χρονος τηλεφώνησε στο 112 και δήλωσε ότι έχουν χαθεί μεταξύ τους ζητώντας βοήθεια.

Δυο ώρες αργότερα, γύρω στις 9:00΄ το βράδυ, εντοπίστηκε ο 52χρονος, όχι όμως και ο νεαρός.

Οι αναζητήσεις συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα χωρίς αποτέλεσμα και με το πρώτο φως της ημέρας ζητήθηκαν ενισχύσεις για να συνεχιστούν οι έρευνες στην περιοχή που είναι δύσβατη και απόκρημνη.

Ενημέρωσε ότι είναι τραυματίας

Το πρωί, ενώ οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη, ο νεαρός αγνοούμενος τηλεφώνησε και πάλι στο 112 λέγοντας ότι έχει πέσει κάπου και ότι είναι τραυματίας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει το στίγμα του για να τον βρουν, γιατί δεν γνώριζε που βρίσκεται.

Στην περιοχή βρίσκεται η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και ειδικός σκύλος της υπηρεσίας, πυροσβέστες από τη Φωκίδα, αστυνομικοί και εθελοντές, που έχουν χωρίστηκαν σε ομάδες και χτένισαν το βουνό.

Μάλιστα επειδή η περιοχή ήταν πολύ μεγάλη, απόκρημνη και δύσβατη κλήθηκε και ελικόπτερο με θερμική κάμερα για να βοηθήσει στον εντοπισμό του αγνοούμενου νεαρού, χωρίς όμως να μπορέσει να τον εντοπίσει.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση