Συνάντηση Σκουρλέτη - Συκιώτη για την ονομασία του Δήμου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 22:01 Συνάντηση Σκουρλέτη - Συκιώτη για την ονομασία του Δήμου

Τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, επισκέφτηκαν την Τρίτη 31 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου, Γιάννης Συκιώτης μαζί με τον ομόλογό του Δήμαρχο της Καλαμπάκας, Χρήστο Σινάνη.

Σκοπός της επίσκεψής τους στον υπουργό ήταν η κατάθεση των προτάσεών - επιχειρημάτων τους για την αλλαγή στην ονομασία των Δήμων τους. Όπως είναι γνωστό για το Δήμο Μώλου - Αγίου Κων/νου, έχει ψηφιστεί η αλλαγή της ονομασίας σε Δήμο Καμένων Βούρλων, ενώ αυτός της Καλαμπάκας ζητεί να μετονομαστεί σε Δήμο Μετεώρων.

Βασικό επιχείρημα των Δημάρχων είναι το «Brand name» των ονομασιών που προτείνουν καθώς είναι ευκολότερα αναγνωρίσιμοι ως τουριστικοί προορισμοί, αφού τα συγκεκριμένα ονόματα είναι γνωστά και διεθνώς.

Για το Φθιωτικό Δήμο, η συνάντηση με τον υπουργό, έδωσε την ευκαιρία στο Γιάννη Συκιώτη να τον ευχαριστήσει για τις πρόσφατες έκτακτες επιχορηγήσεις, ενώ συζήτησαν και τη χρηματοδότηση κάποιων έκτακτων ακόμη έργων υποδομών, παίρνοντας μάλιστα καταφατική απάντηση από τον υπουργό μετά βέβαια από αιτιολογημένη σχετική αίτηση.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα της μετονομασίας και τα στοιχεία που υποβλήθηκαν, ενώ επεσήμανε την πάγια θέση του υπουργείου για πλήρη στήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση