Συμβούλιο για την ανάδειξη Γραμματέα στη Μακρακώμη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 12:27 Συμβούλιο για την ανάδειξη Γραμματέα στη Μακρακώμη

Μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη όπου έξι σύμβουλοι της μειοψηφίας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για τη μη ύπαρξη Γραμματέα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, βγήκε η πρόσκληση για τη σύγκληση συμβουλίου την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 18:00 (αίθουσα Ακρίδα στη Σπερχειάδα) με σκοπό την εκλογή δημοτικού συμβούλου στη θέση που άφησε η Βασιλική Λιτοσελίτη.

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση της κας Λιτοσελίτη που πλέον ζει στη Θεσσαλονίκη και ήταν πολύ δύσκολη η μετακίνησή της, από την πρώτη επιλαχούσα του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία» στη Δημοτική Ενότητα Μακρακώμης, Αθηνά Χορμόβα.

Με την προσθήκη της κας Χορμόβα, ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου, Θύμιου Παπαευθυμίου, επιστρέφει στον αριθμό 14, αφού μετρά πλέον μόνο την ανεξαρτητοποίηση των κκ Κατσίκα και Κυριόπουλου. Οι 14 σύμβουλοι συμμετείχαν κανονικά στο συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης που διεξήχθη παρά την αποχώρηση των συμβούλων της μειοψηφίας. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Γραμματέα που ο Καλλικράτης προβλέπει ότι εκλέγεται από την ελάσσονα μειοψηφία.

Το συμβούλιο πάντως προχώρησε και σε αποφάσεις που δεν επιδέχονταν νέες καθυστερήσεις όπως η πρόσληψη των υδρονομέων για το 2018, η αποδοχή της χρηματοδότησης του ΥΠΕΣ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, καθώς και η ανάληψη και καταβολή από τον Δήμο Μακρακώμης, των οφειλών της ΑΕ με την επωνυμία «Αναπτυξιακή Ελληνική Θερμαλιστική Ανώνυμη Εταιρία» με το διακριτικό τίτλο «Αν.Ε.Θ.ΑΕ» προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τρίτους, περιλαμβανομένων και δεδουλευμένων αποδοχών προς το προσωπικό της. Το ύψος των οφειλών της εταιρίας ανέρχονται στα 85.080,66€ και στο Δήμο Μακρακώμης αναλογεί το ποσοστό σύμφωνα με τις μετοχές του ήτοι 850,81 ευρώ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση