Δεν ξεχνάμε! Στη μνήμη του Λαμιώτη ιπτάμενου Θανάση Μπεσλεμέ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 14:10 Δεν ξεχνάμε! Στη μνήμη του Λαμιώτη ιπτάμενου Θανάση Μπεσλεμέ

18 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Τρουμπέτα του όρους Παντοκράτωρα στην Κέρκυρα.

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Αυγούστου 2000, όταν η Κέρκυρα ξύπνησε μέσα σε πύρινο εφιάλτη.

Το όρος Παντοκράτωρ, μία ημέρα μετά της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, καιγόταν από άκρη σε άκρη και μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη από ξηράς και από αέρος για να δαμάσουν τις πύρινες φλόγες.

Ένας από αυτούς ο ηρωικός πιλότος από τη Δαμάστα Λαμίας ο 29χρονος τότε Θανάσης Μπεσλεμές που με το PZL M-18 Dromader πετούσε με αυτοθυσία ανάμεσα στους καπνούς και τις φλόγες για να περιορίσει την ένταση της καταστροφής.

Ο Αθανάσιος Μπεσλεμές  γεννήθηκε το 1971 και εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (66η σειρά) από όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού. Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Α-7Η της 115 Πτέρυγας Μάχης (Σούδα) και τοποθετήθηκε στην θρυλική 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (Άραξος) όπου ξεκίνησε την πτητική του καριέρα σε βομβαρδιστικά, τύπου Α-7Η.

Ως υποσμηναγός μετατέθηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ (Δεκέλεια), πετώντας και πάλι… βομβαρδιστικά. Αυτή τη φορά όμως, τα βομβαρδιστικά που πετούσε, ήταν φορτωμένα με υγρό πυρ, όπως συνήθιζαν να λένε οι συνάδελφοί του.

Έμελλε να γραφτεί στο μεγάλο κατάλογο των ηρώων, αυτών που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη του καθήκοντος, αφού το αεροσκάφος του συνετρίβη στην περιοχή Τρουμπέτα του όρους Παντοκράτωρος.

Στη μνήμη μας… Αθάνατος!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση