Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Στον ανακριτή σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 09:58 Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Στον ανακριτή σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι (φωτο intime)

Τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα στις 12:00 οι δύο κατηγορούμενοι από το Πακιστάν, οι οποίοι φέρονται ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζαν «χτύπημα» σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης». Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο.

Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα). 

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», καθώς οι έρευνες για άτομα που τυχόν είχαν στρατολογήσει οι δύο τρομοκράτες προκειμένου να συμμετέχουν στη τελική φάση του σχεδίου τους, δεν έχει κλείσει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 15 προσαγωγές Πακιστανών χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή τους στο δίκτυο τρομοκρατών.

Στο μικροσκόπιο ωστόσο των Αρχών, έχουν μπει τρία με τέσσερα πρόσωπα τα οποία φαίνεται πως μιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων με τους δυο συλληφθέντες. Από τις συνομιλίες προκύπτει πως ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότερους νεκρούς καθώς ο 30χρονος «καθοδηγητής» ο οποίος φέρεται να ζει στην Τεχεράνη, τους υποσχόταν πληρωμή χιλιάδων ευρώ για κάθε νεκρό.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή Ελλήνων.

«Πρόκειται για σημαντική υπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ως στόχους συγκεκριμένα σημεία στην Αθήνα, εβραϊκού, ισραηλινού ενδιαφέροντος, εξ' ου και τα συγχαρητήρια Νετανιάχου», τόνισε, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν αποδείξεις και έχουν συλληφθεί. «Είχαν οικονομικό κίνητρο», είπε σχετικά με τους δύο συλληφθέντες.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση