Κορωνοϊός: Τέλος τα μέτρα στα σχολεία – Απουσίες στους μαθητές που είναι θετικοί

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 10:14 Κορωνοϊός: Τέλος τα μέτρα στα σχολεία – Απουσίες στους μαθητές που είναι θετικοί ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας (ΦΕΚ2019 Β/30-3-2023), καταργούνται όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σχολεία.

Μεταξύ άλλων, δεν θα ισχύει πια η πενθήμερη καραντίνα για τους μαθητές που νοσούν με κορωνοϊό και πλέον οι απουσίες θα προσμετρώνται κανονικά.

Η ΚΥΑ έχει ένα άρθρο που αναφέρει:

Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695).

Επίσης, κανονικά θα υπολογίζονται πια οι απουσίες και λόγω γρίπης, που μέχρι τώρα καταγράφονταν αλλά δεν προσμετρούνταν.

Άρα, από τις 30 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, δεν μένουν σε πενθήμερη απομόνωση ενώ οι απουσίες τους όσο νοσούν, θα προσμετρώνται κανονικά.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση