Νέα μελέτη φέρνει την ανατροπή: Οι περισσότεροι άνδρες ουρούν καθιστοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 14:40 Νέα μελέτη φέρνει την ανατροπή: Οι περισσότεροι άνδρες ουρούν καθιστοί

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ένας απροσδόκητος αριθμός ανδρών προτιμούν να κάθονται στην λεκάνη για να ουρήσουν.

Μια μεγάλη ανατροπή φέρνει μια νέα μελέτη, που ασχολήθηκε με μια καθημερινή ανάγκη των ανδρών. Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας εκπληκτικός και απροσδόκητος αριθμός ανδρών προτιμούν να κάθονται στην λεκάνη για να ουρήσουν και όχι να κάνουν την ανάγκη τους όρθιοι.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν άνδρες από 13 χώρες, στους οποίους ζητήθηκε να αναφερθούν στις συνήθειές τους στο μπάνιο. Το 62% των Γερμανών απάντησαν ότι τους αρέσει να κάθονται στη λεκάνη για να ουρήσουν, ενώ το 39% των Αυστραλών παραδέχθηκε ότι ακολουθεί την ίδια διαδικασία.

Ένας στους δύο (50%) Σουηδούς απάντησε ότι προτιμά να κάθεται. Στην Ιταλία το ποσοστό είναι μικρότερο με 34%, ωστόσο η χώρα στην Ευρώπη με το μικρότερο ποσοστό είναι η Βρετανία με 24%. Τελευταίοι της σχετικής λίστας είναι οι Μεξικανοί με ποσοστό 6% και φαίνεται ότι προτιμούν τον κλασικό και παραδοσιακό τρόπο.

Μελέτη

Από την μελέτη διαπιστώθηκε ότι για παράδειγμα οι Γερμανοί άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας (55 και άνω) είναι εκείνοι που προτιμούν να κάθονται για να ουρήσουν. Οι περισσότεροι νέοι πάντως, παραδέχθηκαν ότι κάθονται προκειμένου να χαζέψουν στο κινητό του.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Λέιντεν, το κάθισμα στη λεκάνη βοηθά την ουροδόχο κύστη να αδειάσει γρηγορότερα και πιο επιμελώς (ευεργετικό για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος και έχουν διευρυμένο προστάτη).

ψ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση