Οι βιταμίνες που θα βελτιώσουν το ξηρό δέρμα σας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 10:15 Οι βιταμίνες που θα βελτιώσουν το ξηρό δέρμα σας

Ποια τα οφέλη τους – Σε τι μορφές μπορείτε να τις βρείτε.

Το ξηρό δέρμα είναι μια κοινή κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, οπουδήποτε. Μερικές φορές, μάλιστα, ακόμη και με μια προσεγμένη ρουτίνα ενυδάτωσης, παρατηρείτε ότι το σώμα σας εξακολουθεί να μοιάζει ξηρό από κάτω και τίποτα από όσα εφαρμόζετε στο δέρμα σας δεν φαίνεται να λειτουργεί. Αν δεν έχετε άλλα υποκείμενα δερματικά προβλήματα, τότε ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά στα επίπεδα των βιταμινών σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας λείπουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Η αλήθεια είναι ότι οι βιταμίνες συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην εξασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας του σώματός σας. Βοηθούν στην πραγματοποίηση ενός πλήθους βιοχημικών συναλλαγών, ειδικά αυτών που αφορούν την υγεία του δέρματος. Έτσι, αν η ξηροδερμία σας επιμένει ακόμα και αφού έχετε δοκιμάσει τα πάντα, υπάρχουν κάποιες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός για να βελτιώσετε το ξηρό δέρμα σας σύμφωνα με το Healthline.

Βιταμίνες που βελτιώνουν το ξηρό δέρμα

Όλες οι βιταμίνες είναι σημαντικές, αλλά υπάρχουν ορισμένες που ασκούν μεγαλύτερη επίδραση στη συμπεριφορά και την εμφάνιση του δέρματός σας. Παρακάτω, ακολουθούν κάποιες από τις βιταμίνες που χρειάζεστε για να βελτιώσετε το ξηρό δέρμα σας σύμφωνα με το Healthline.

Η βιταμίνη Ε βοηθά στην αποκατάσταση του ξηρού δέρματος λόγω της μαλακτικής και υγροποιητικής της φύσης. Αντλεί υγρασία από τον αέρα στο δέρμα και το εμποδίζει να ξεραθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους από ζουν σε κρύες, ξηρές περιοχές. Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι αντιοξειδωτικό και βοηθά στην προστασία του δέρματός σας. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή και μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα δημητριακά πρωινού και τα θαλασσινά.

Η βιταμίνη D ή καλσιφερόλη, είναι μια άλλη σημαντική λιποδιαλυτή βιταμίνη που καταπολεμά την ξηροδερμία. Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D στο αίμα και της χαμηλής υγρασίας του δέρματος. Τροφές που περιέχουν βιταμίνη D είναι ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες, το συκώτι, τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, η σόγια και το λάχανο. Ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε βιταμίνη D, ωστόσο, είναι μέσω των υπεριωδών ακτίνων του ηλιακού φωτός.

Μια άλλη βιταμίνη που βοηθάει στην ξηροδερμία είναι η βιταμίνη C ή το ασκορβικό οξύ. Η βιταμίνη αυτή, που βρίσκεται σε αφθονία στα εσπεριδοειδή, τις ντομάτες και τα πράσινα φύλλα, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει το φράγμα του δέρματος από την απώλεια νερού.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να λάβετε τις βιταμίνες που χρειάζεται το δέρμα σας

Αν υποφέρετε από ξηροδερμία, τότε υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε τις βιταμίνες στη ρουτίνα περιποίησής σας. Εκτός από τις τροφές που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι βιταμίνες μπορούν επίσης να απορροφηθούν στο δέρμα μέσω της χρήσης τοπικών ουσιών, όπως κρέμες και ορούς. Πολλές μάρκες περιλαμβάνουν αυτές τις βιταμίνες στις φόρμουλες των λοσιόν τους, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε την τρέχουσα επιλογή προϊόντων σας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε το ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα είναι να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε βιταμίνες ανάλογα με την ηλικία και την κατηγορία βάρους σας.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι βιταμίνες δεν είναι μοναχικοί φορείς. Δουλεύουν χέρι-χέρι για να αυξήσουν η μία την απορρόφηση και τη λειτουργικότητα της άλλης, για παράδειγμα, η βιταμίνη C βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει τη βιταμίνη Ε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση