• Εκτύπωση

Τόνια Αντωνίου: Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα στη ΛοκρίδαΑν και το πρόβλημα είναι γνωστό, η αστυνομία παραμένει εντυπωσιακά ανεπαρκής έως ανύπαρκτη στην περιοχή της Λοκρίδας, τονίζει μεταξύ άλλων η Τόνια Αντωνίου στην ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή.


Για εγκληματικότητα εκτός ελέγχου στην περιοχή της Λοκρίδας και για αναμενόμενη εξέλιξη, με βάση τα δεδομένα που είχαν επανειλημμένα τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και των προκατόχων της στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, με αφορμή και τα τελευταία συμβάντα στην περιοχή, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή, με σχετική Επίκαιρη Ερώτησή της, να απαντήσει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει στο σημείο που έχει οδηγηθεί κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Τα φαινόμενα εγκληματικότητας με την ένοπλη δράση ομάδων, που αγγίζουν τα όρια του οργανωμένου εγκλήματος, έχουν λάβει πλέον πολύ επικίνδυνες διαστάσεις στο νομό Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδας, όπως αποδεικνύουν και τα τελευταία συμβάντα. Τα δεδομένα ήταν ήδη γνωστά και είχαν τεθεί υπόψη της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, όπως και των προκατόχων της στην προηγούμενη κυβέρνηση, με κατάθεση – επανειλημμένα – σχετικών ερωτήσεών μου στη Βουλή. Με βάση αυτά τα δεδομένα (της αύξησης και της βαρύτητας της εγκληματικής δραστηριότητας), ήταν όχι απλώς αναμενόμενη, αλλά μαθηματικά βέβαιη η σημερινή εξέλιξη και η διαμόρφωση συνθηκών εκτός ελέγχου, καθώς έχουμε φτάσει στο κρίσιμο σημείο να απειλείται άμεσα όχι μόνο η ασφάλεια, αλλά και η ζωή των πολιτών. Ωστόσο, η υπάρχουσα υποδομή της ελληνικής αστυνομίας σε στελεχιακό δυναμικό και σε επιχειρησιακά μέσα παραμένει εντυπωσιακά ανεπαρκής έως ανύπαρκτη στην περιοχή της Λοκρίδας. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο σημείο που έχει οδηγηθεί σήμερα και για την προστασία της ζωής των πολιτών;»

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση του Υπουργείου σε ερώτηση του Χρ.Σταϊκούρα για την αστυνόμευση της Λοκρίδας

Πρόβλημα αστυνόμευσης στη Λοκρίδα...

Πνίγεται από αλλοδαπούς και η ΛοκρίδαΠροσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB