Άνδρας υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου – Έχασε τις αισθήσεις του και σώθηκε από το ΕΚΑΒ
Ένας 51χρονος έχασε τις αισθήσεις του στη Θεσσαλονίκη μετά από σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε τσίμπημα εντόμου – Η άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ τού έσωσε πιθανότατα τη ζωή
Ένα δραματικό περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου (13.09.2025), όταν ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ ύστερα από τσίμπημα εντόμου. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, η αντίδραση προκάλεσε καρδιαγγειακή κατάρρευση και απώλεια συνείδησης.
Αντιμέτωποι με την επείγουσα κατάσταση, οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη χορήγησαν οξυγόνο, ενδοφλέβια υγρά και αδρεναλίνη, ακολουθώντας τα διεθνή πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση αλλεργικού σοκ.
Ο άνδρας σταθεροποιήθηκε γρήγορα, ανέκτησε ικανοποιητικό επίπεδο συνείδησης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση. Για την επιχείρηση, σύμφωνα με το newsit.gr, κινητοποιήθηκαν ένα συμβατικό ασθενοφόρο και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα με γιατρό, με τη συνδρομή συνολικά τεσσάρων διασωστών.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σπέτσες: Άγρια επίθεση σε πλοίαρχο κατά τη φόρτωση οχημάτων - Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα το θύμα
Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ζητεί η ΠΕΜΕΝ για τους αυτουργούς του αιματηρού συμβάντος στις Σπέτσες.
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης