Δίκη για το Μάτι: Στη φυλακή τέσσερις από τους καταδικασθέντες – Χρηματικές ποινές στους υπόλοιπους 6
Στις φυλακές οδηγούνται τέσσερις εκ των 10 καταδικασθέντων για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018 με 104 θύματα και 57 εγκαυματίες.
Υπενθυμίζεται ότι δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους 10 καταδικασθέντες για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ενώ το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων επέβαλλε πολυετείς ποινές φυλάκισης που φτάνουν ακόμη και τα 340 έτη, με εκτιτέα όμως τα 5, επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι που οδηγούνται στη φυλακή είναι ο Σωτήρης Τερζούδης τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, τότε υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην επικεφαλής του ΕΣΚΕ και ο Ιωάννης Καπάκης, πρώην γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η απόφαση της έκτισης λήφθηκε με το σκεπτικό να αποτραπούν από την τέλεση άλλων πράξεων.
Προηγήθηκε η αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Η συνολική ποινή φυλάκισης που τους επιβλήθηκε ανέρχεται στα 340 έτη, με εκτιτέα τα 5.
Η εισαγγελέας πρότεινε την εκτέλεση της ποινής χωρίς δυνατότητα μετατροπής για τους τέσσερις, τονίζοντας: «Η επιβληθείσα ποινή να εκτιθεί για να αποτραπούν στο μέλλον άλλες επιπόλαιες πράξεις. Και το λέω αυτό με την πεποίθηση ότι μέχρι και σήμερα ουδείς εξ αυτών έχει αναγνωρίσει το μέγεθος των πράξεων και των παραλειψεών τους για τον κόσμο που ήταν ταγμένοι να προστατεύουν.
Για τα υπόλοιπα πέντε τότε υψηλόβαθμα στελέχη της πυροσβεστικής και τον κάτοικο Πεντέλης, το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή των 238 ευρώ που επιβλήθηκε στα στελέχη της πυροσβεστικής , με εκτιτέα τα 5 έτη, να μετατραπεί σε χρηματική προς δέκα ευρώ ημερησίως. Πρόκειται για τους Χρήστο Γκολφίνο, τότε διευθυντής του «199», Φίλιππο Παντελεάκο, τότε διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, Δαμιανό Παπαδόπουλο, τότε διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Νέας Μάκρης, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών και Χαράλαμπο Χιώνη τότε διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής. Να μετατρέψει αποφασισε και την ποινή στον κάτοικο Πέντελης.
πηγή: Newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές στο κέντρο της Καλαμάτας
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του περιστατικού και η ταυτότητα του ατόμου που φέρεται να πυροβόλησε
Αναπηρικά επιδόματα: Πώς θα διαμορφωθούν το 2027 – Αυξήσεις στις προνοιακές παροχές για 218.000 δικαιούχους ΑμεΑ
Η ειδική κατηγορία των 337 ευρώ (που αφορά ανασφάλιστους ή έμμεσα ασφαλισμένους) θα ενισχυθεί κατά περίπου 10 ευρώ
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Η Πηνελόπη προσπάθησε να αμυνθεί από τις μαχαιριές του δολοφόνου της – Σήμερα το τελευταίο αντίο
Εικάζεται ότι προσπάθησε να φύγει και υπήρξε καταδίωξη, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο 27χρονος να την αιφνιδίασε και να μην είχαν κάποιο ραντεβού
Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΙ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για success story με τη βενζίνη στα 2,40 και το πετρέλαιο στα 2 ευρώ
«Η κυβέρνηση σίγουρα περίμενε εμένα για να συνεννοηθούν μεταξύ τους για τις τιμές των καυσίμων» σημείωσε αρχικά
Κηφισός: Ψάχνουν πόσα απόβλητα «χάνονταν» στη διαδρομή, στο μικροσκόπιο τα δρομολόγια των βυτιοφόρων
Οι ισχυρισμοί της μπισκοτοβιομηχανίας Παπαδοπούλου - Θα γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων για τον όγκο των αποβλήτων που παραλάμβαναν τα βυτιοφόρα της εταιρείας με εκείνα που παρέδιδε τελικά στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στη Μεταμόρφωση
«Μέθη, απινιδωτής, αδρεναλίνη»: Τα νέα στοιχεία που ερευνούν οι αρχές για τον θάνατο του Μαζωνάκη
Στο μικροσκόπιο οι επικοινωνίες της γιατρού με τον υπνοθεραπευτή, τα ευρήματα της νεκροψίας και οι τοξικολογικές εξετάσεις