Εμπρηστής δημοτικός υπάλληλος στην Παλλήνη: «Το τετράγωνο που είχαν μπει οι φωτιές ήταν στην εμβέλεια του δρομολογίου του»
Δίπλα στα σπίτια έβαζε τις φωτιές ο δημοτικός υπάλληλος της Παλλήνης που συνελήφθη για εμπρησμούς
Σε δασικούς κι οικοπεδικούς χώρους που βρίσκονται δίπλα σε σπίτια έβαζε τις φωτιές ο δημοτικός υπάλληλος της Παλλήνης που κατηγορείται για τέσσερις εμπρησμούς και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο 48χρονος που κατηγορείται για 4 φωτιές, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού και εργάζονταν στον δήμο Παλλήνης από το 2019. Πoτέ όπως λένε οι συνάδελφοι του και γείτονες του δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα.
«Είναι ένα ήρεμος κι ευγενικός άνθρωπος. Συνέχεια τον βλέπαμε να οδηγεί το βανάκι που μετέφερε τα παιδιά. Μείναμε άναυδοι από τη σύλληψη του, ωστόσο χαιρόμαστε που έπιασαν αυτόν που έβαζε τις φωτιές» λέει στο newsit.gr γειτόνισσα του δημοτικού υπαλλήλου και υποστηρίζει ότι από τύχη γλίτωσε τα περιουσιακά της στοιχεία μετά τον εμπρησμό της 14ης Ιουνίου.
«Το τετράγωνο στο οποίο είχαν μπει οι φωτιές ήταν στην εμβέλεια του δρομολογίου με το οποίο κινούνταν με το βανάκι του ο κατηγορούμενος. Ωστόσο δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ ότι ήταν εμπρηστής. Την ημέρα που είχε μπει μια από τις φωτιές, ευτυχώς είχα προλάβει κι είχα γυρίσει στο σπίτι κι απομάκρυνα το αυτοκίνητο μου και τα σκυλιά μου» λέει η γειτόνισσα του φερόμενου εμπρηστή.
Η σύλληψη του 48χρονου προήλθε από συστηματική έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού το τελευταίο δίμηνο. Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ένταλμα ο δημοτικός υπάλληλος από τους εμπρησμούς του θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή πράγματα, κατ’ εξακολούθηση.
«Πρόκειται για έναν συνεργαζόμενο μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Από το 2019 υπηρετεί το δήμο για τη μεταφορά των παιδιών του ΚΔΑΠ. Οι συνάδελφοι του, μου τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο φυσιολογικό. Μάλιστα έσκασε ως βόμβα η είδηση γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν ότι καταλογίζεται στο συγκεκριμένο άνθρωπο αυτό το αδίκημα» αναφέρει στο newsit.gr o δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης.
Ο τρόπος δράσης
Όπως διαπίστωσαν οι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος ο 48χρονος που εκτελούσε χρέη οδηγού σε βαν που μετέφερε παιδιά ΑμΕΑ αφού άφηνε τα παιδιά στις δύο το μεσημέρι στο κέντρο απασχόλησης της Παλλήνης στη συνέχεια έβαζε τις φωτιές. Στις οκτώ το απόγευμα επέστρεφε για να πάρει τα παιδιά, ενώ όλοι οι εμπρησμοί είχαν σημειωθεί από τις 4 το μεσημέρι έως τις 7:15 το απόγευμα. Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις 14, 18 και 19 Ιουνίου κι όλες σε μικρή απόσταση από σπίτια.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Σε δικαστικό αγώνα προχωράει ο Σταύρος Φλώρος κατά της παραγωγής του «Survivor», διεκδικώντας 100 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση μετά το σοβαρό ατύχημα στον Άγιο Δομίνικο.
Κώστας Καραμανλής: Θα παρουσιάζει βιβλίο για Δομάζο-Αντωνιάδη την ώρα που ο Μητσοτάκης θα μιλάει στη ΔΕΘ
Ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα "Ο Στρατηγός και ο Κανονιέρης – Ο Κοντός και ο Ψηλός
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Οι κατηγορούμενοι είναι γονείς του νεκρού παιδιού, της 15χρονης και του 12χρονου - Ο 9χρονος είναι γιος της Γερμανίδας αλλά όχι του Έλληνα
Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για τον εορτασμό των 52 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974 -Δείτε live
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή τα 52 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Έσκαψαν όλο τον κήπο και δεν βρήκαν την ηλικιωμένη -«Μένω δέκα χρόνια εδώ και δεν την είχα δει ποτέ», λέει γείτονας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση στον Μαραθώνα και τη γυναίκα που φέρεται να έθαψε τη μητέρα της στην αυλή του σπιτιού της, πριν από περίπου 10 χρόνια.
Καμία γυναίκα δεν θέλει να βγάλει στον κόσμο ένα τέτοιο παιδί, λέει η μάνα του 43χρονου από την Κυψέλη
Με κατηγορούν, λένε «τι μάνα είσαι εσύ», αλλά δεν είναι παιδί, είναι 43 χρονών - Εγώ ζω στη Γερμανία και έχω να έρθω στην Ελλάδα 12 χρόνια, λέει η μάνα του 43χρονου