Ίδρυμα Ωνάση: 22 γυμνάσια και λύκεια σε ευάλωτες περιοχές γίνονται Δημόσια Ωνάσεια σχολεία
Το Ίδρυμα Ωνάση προσφέρει σε περισσότερους από 6.000 μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης
Το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σχεδιάζει να μετατρέψει 22 δημόσια γυμνάσια και λύκεια σε Δημόσια Ωνάσεια σχολεία.
Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ωνάση τη Δευτέρα (23.12.2024), πρόκειται για 11 Γυμνάσια και 11 Λύκεια σε ευάλωτες περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης επικράτειας, προτείνοντας «το δημόσιο σχολείο του μέλλοντος».
Πρόκειται για ήδη υφιστάμενα σχολεία, τα οποία θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και στα οποία θα συνεχίσουν να υπηρετούν λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το Ίδρυμα Ωνάση προτίθεται να αναβαθμίσει τις δομές και να δώσει σε περισσότερους από 6.000 μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης, που θα συνδυάζει το περιεχόμενο της δημόσιας παιδείας με την πρωτοπορία, τη σύγχρονη γνώση και τις δεξιότητες που απαιτεί ο 21ος αιώνας.
Ομάδες επιστημόνων της εκπαίδευσης εργάζονται ήδη στοχευμένα για τον σχεδιασμό των Δημόσιων Ωνάσειων σχολείων. Το Ίδρυμα Ωνάση, εδώ και 50 χρόνια, υποστηρίζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ανθρώπου, μέσα από πρωτοποριακές δράσεις στην παιδεία.
Τη διαρκή προσφορά του καταδεικνύουν οι περισσότεροι από 8.000 υπότροφοι, τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, η οικονομική στήριξη σε σχολεία, πανεπιστημιακές έδρες και προγράμματα ελληνικών σπουδών εκτός Ελλάδας, η συνάντηση γραμμάτων και τεχνών, οι δεκαετίες δημιουργίας.
Με όραμα μια καλύτερη κοινωνία, το Ίδρυμα Ωνάση αναγνωρίζει πως η παιδεία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για κάθε ενεργό πολίτη, για κάθε ευαισθητοποιημένο άνθρωπο.
Το Ίδρυμα Ωνάση δίνει πνοή σε νέες ιδέες, προσβλέπει στην εκπαίδευση του μέλλοντος και συνδράμει την πολιτεία στις προσπάθειές της για την περαιτέρω ενίσχυση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η πρόταση έχει γίνει καταρχήν αποδεκτή και είναι στη διαδικασία σχεδιασμού της υλοποίησής της σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία.
Η συνέργεια αυτή έχει στόχο να ανοίξει νέους ορίζοντες στη δημόσια εκπαίδευση, για να έρθει το Σχολείο του Αύριο στο σήμερα, χτίζοντας ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, με επίκεντρο σχολεία ανοιχτά στις τοπικές κοινωνίες.
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μεγάλο πρόβλημα στις πτήσεις – Καθηλωμένα τα αεροπλάνα στο Ηράκλειο
Η δυνατή καταιγίδα έφερε καθυστερήσεις και αλλαγές σε δεκάδες πτήσεις - Αεροπλάνα κατευθύνθηκαν σε Αθήνα, Χανιά, Ρόδο, ακόμη και στο Μπόντρουμ
Μαζωνάκης: Οι γιατροί, πριν μία εβδομάδα, κατήγγειλαν το μισθωτήριο του ακινήτου στην Καρνεάδου για να μη δίνουν ενοίκιο
"Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Υπάρχει προσπάθεια να κρυφτούν ίχνη και δεν είναι η μόνη συγκαλυπτική ενέργεια", ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Μαζωνάκη.
Ναύπακτος: Αγριογούρουνα μπήκαν σε αυλή σπιτιού για να βρουν τροφή – Βίντεο
Κάτοικοι και παραγωγοί αναφέρουν ζημιές σε καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις.
Σεισμός στην Κυπαρισσία μεγέθους 3,5 Ρίχτερ
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 20,7 χιλιόμετρα.
Άκης Σκέρτσος: Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους
Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, απαντά σε δημοσιεύματα που συνδέουν τη φετινή μη εγγραφή επιτυχόντων σε πανεπιστήμια με το υψηλό κόστος ζωής, παρουσιάζοντας πανελλαδικά στοιχεία που δείχνουν μικρή μείωση του ποσοστού μη εγγραφής το 2026 σε σχέση με το 2025.
Die Linke προς Αλέξη Τσίπρα: «Μοιραζόμαστε κοινές αριστερές ιδέες - Ευγνώμονες που έχουμε φίλους σαν εσένα»
Ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για «τα ευγενικά λόγια και την αλληλεγγύη που επέδειξε».