Ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον κτηνοτρόφο για τη δολοφονία του κυνηγού στο Μπαλί το 2019
Ο 50χρονος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σε ενάμιση χρόνο για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Δυτικής Κρήτης στον 50χρονο κτηνοτρόφο για τη δολοφονία κυνηγού στο Μπαλί Ρεθύμνου το 2019.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη και ίδια με το πρωτόδικο δικαστήριο που είχε γίνει το 2021. Ο 50χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σε ενάμιση χρόνο για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, σύμφωνα με το neakriti.gr.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης δέχτηκε ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε πρώτος, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί άμυνας, υπέρβασης των ορίων της και τέλεσης της πράξης της ανθρωποκτονίας σε βρασμό ψυχικής ορμής.
Η υπεράσπιση, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής στη φυλακή, το διάστημα των 5,5 χρόνων της κράτησης του.
Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του είχε προτείνει την ενοχή του 50χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο κι αφού είχε προηγηθεί μια μακρά περίοδος αναβολών.
Ο κατηγορούμενος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δύο αγοριών 22 και 24 ετών και δύο κοριτσιών 17 και 9 ετών, επέστρεψε στο Κατάστημα Κράτησης της Αγυιάς Χανίων.
Η δολοφονία
Το έγκλημα συνέβη το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2019, στην περιοχή Βλυχάδα στο Μπαλί. Ο κατηγορούμενος είχε διαπληκτιστεί έντονα με το θύμα, καθώς τα κυνηγόσκυλα του τελευταίου, φέρεται πως είχαν μπει μέσα στον χώρο του ποιμνιοστασίου του κτηνοτρόφου. Θύτης και θύμα φέρονται να πυροβόλησαν και από την ανταλλαγή πυρών, ο κυνηγός έπεσε νεκρός, ενώ ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματός του.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
"Άντε και στα δικά μας", εύχεται στέλεχος του Τσίπρα για τη Γαλλία - "Θέλουν και επιδιώκουν χάος" λένε Άδωνις-Μαρινάκης
"Τον Νοέμβριο βλέπω ότι μαθητές και φοιτητές θα βγουν στους δρόμους", είπε στέλεχος της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Γαλλία.
«Βοήθεια, βοήθεια» φώναζε ο άνδρας πριν πέσει στο κενό από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου στην Ομόνοια
«Βοήθεια, βοήθεια» (help, help) φέρεται να φώναζε ο άνδρας που έπεσε από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου στην Ομόνοια.
Γιώργος Μαζωνάκης: Με νέο υπόμνημα ο 58χρονος γιατρός «αδειάζει» τη σύζυγό του και αρνείται κάθε σχέση με εναλλακτικές θεραπείες
«Δηλαδή, σκεφτείτε το εξής απλό, αν δεν ήταν σύζυγός μου η 56χρονη θα κατηγορούμουν για κάτι που δεν έχω καμία σχέση και που έπραξε ή αμέλησε τυχόν ένας συστεγαζόμενος με εμένα επαγγελματίας;» σημειώνει.
Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: «Νωρίτερα ξεκίνησε η επιδημία της γρίπης, ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι»
Νωρίτερα από το συνηθισμένο έκανε την εμφάνισή της φέτος η εποχική γρίπη, ενώ έχουν καταγραφεί και τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.