Καλαμαριά: Κλειστά σχολεία για απολύμανση μετά το θάνατο της 5χρονης από στρεπτόκοκκο
Δεν θα λειτουργήσουν προσωρινά το 5ο και το 13ο Δημοτικό, καθώς και το 27ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς όπου πήγαινε το άτυχο κοριτσάκι
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην πλατεία Σκρα στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα (26.05.2025) για απολύμανση για τον στρεπτόκοκκο μετά το θάνατο του 5χρονου κοριτσιού.
Στην ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Δήμος Καλαμαριάς γνωστοποιείται ότι τη Δευτέρα (26.05.2025) τα σχολεία στην πλατεία Σκρα, δηλαδή το 5ο και το 13ο Δημοτικό, καθώς και το 27ο Νηπιαγωγείο, θα παραμείνει κλειστό, καθώς διαπιστώθηκε στρεπτόκοκκος σε νήπιο που εξέπνευσε.
Επιπλέον, κλειστό παραμένει έως και τη Δευτέρα το Κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται μέσα στο σχολικό συγκρότημα.
Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους και στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το σύνολο των σχολικών εγκαταστάσεων θα απολυμανθεί πλήρως, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία τους.
Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων του συγκροτήματος, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να ενημερώσουν άμεσα τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών. Παράλληλα, υπήρξε άμεση και στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.
«Ακολουθούμε πιστά το πρωτόκολλο υγειονομικής διαχείρισης του ΕΟΔΥ και διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα με απόλυτη υπευθυνότητα και προτεραιότητα την υγεία των παιδιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Για κάθε νεότερη εξέλιξη, θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα νέα σχολικά βιβλία Δημοτικού - Η απάντηση της κυβέρνησης
Τι απαντά ο συγγραφέας των βιβλίων.
«Δεν θυμάμαι πού την έβαλα, είναι προσωπικά θέματα αυτά» λέει η 68χρονη από τον Μαραθώνα που είπε ότι έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη
«Έχει κάνει παρανομία η μητέρα μου αλλά ούτε σε εμένα δεν λέει τι έχει κάνει» λέει ο γιος της 68χρονης και εγγονός της εξαφανισμένης ηλικιωμένης.
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου
Ως αφετηρία μιας μακράς προεκλογικής περιόδου αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη φετινή ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε βατήρα για την ανάπτυξη από τον πρωθυπουργό της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής του 2027, του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και της αντεπίθεσης για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Σε δικαστικό αγώνα προχωράει ο Σταύρος Φλώρος κατά της παραγωγής του «Survivor», διεκδικώντας 100 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση μετά το σοβαρό ατύχημα στον Άγιο Δομίνικο.
Κώστας Καραμανλής: Θα παρουσιάζει βιβλίο για Δομάζο-Αντωνιάδη την ώρα που ο Μητσοτάκης θα μιλάει στη ΔΕΘ
Ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα "Ο Στρατηγός και ο Κανονιέρης – Ο Κοντός και ο Ψηλός
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Οι κατηγορούμενοι είναι γονείς του νεκρού παιδιού, της 15χρονης και του 12χρονου - Ο 9χρονος είναι γιος της Γερμανίδας αλλά όχι του Έλληνα