ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Κέρκυρα: Φωτιά ξέσπασε σε αεροπλάνο μετά την απογείωσή του

Κέρκυρα: Φωτιά ξέσπασε σε αεροπλάνο μετά την απογείωσή του

Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό με αεροπλάνο στην Κέρκυρα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Συναγερμός σήμανε σήμερα Πέμπτη (28.08.2025) στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα, καθώς ένα επιβατικό αεροπλάνο έπιασε φωτιά λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Ειδικότερα, το αεροπλάνο τύπου Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Smartwings απογειώθηκε περί τις 5 μ.μ από την Κέρκυρα με προορισμό την πόλη Μπρνο της Τσεχίας.

Ωστόσο, μετά από μερικά λεπτά, κι ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στα 1.500 πόδια περίπου, προκλήθηκε βλάβη σ έναν από τους κινητήρες με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.


Το πλήρωμα αμέσως ακολούθησε τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις και αφού έμεινε ε υψόμετρο περίπου 4.000 ποδιών στην συνέχεια κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ακτίου, με τους επιβάτες να είναι καλά.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, σημειώνει το newsit.gr, είναι ότι για τρίτη φορά συμβαίνει τέτοιο περιστατικό με αεροπλάνο στην Κέρκυρα αυτόν τον μήνα. Αρχικά στις 16 Αυγούστου 2025, λίγο μετά τις 8μ.μ, άρπαξε φωτιά ο κινητήρας ενός αεροπλάνου της εταιρείας Condor, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Στην συνέχεια, στις 19 Αυγούστου 2025, ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 757-300 που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ντίσελντορφ με 250 επιβάτες αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα του μετά την προσγείωσή του.

Σκέρτσος για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 15: «Δίνουμε λύση αναλογική, συμβατή με ΕΕ και πρωτίστως εφαρμόσιμη»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Σκέρτσος για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 15: «Δίνουμε λύση αναλογική, συμβατή με ΕΕ και πρωτίστως εφαρμόσιμη»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν